Vissza fogok térni..

"...ezt mondták: Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy jön el, ahogyan láttátok őt felmenni a mennybe."

(Apostolok cselekedetei 1:11)





"A gyülekezeti babaszoba egyik aranyszabálya az, hogy amikor otthagyod a gyermekeidet, akkor mindenképpen megígéred nekik, hogy visszatérsz hozzájuk." mesélte egyik barátnőm, akinek három kislánya van. "Egyedül csak így fogadják el, hogy egy ideig ott kell lenniük nélkülem a szobában."

Mi lenne velünk, ha ott, az Olajfák hegyén az angyal csupán azt mondta volna a tanítványoknak, hogy "Jézus elment" és semmi mást nem fűzött volna hozzá? Mit tennénk, ha Jézus így szólt volna hozzánk: "Elmegyek és helyet készítek nektek, de saját magatoknak kell odajönnötök hozzám"? Én  biztosan feladnám a reményemet. Ahhoz a kisgyermekhez hasonlítanék, akit otthagytak a babaszobában, most pedig a játékhalmaz közepén áll, és vágyakozva néz az ajtóra, mely mögött édesanyja eltűnt. Elkeseredetten zokognék. Kétségbeesetten világgá kürtölném a félelmemet és fájdalmamat. Talán egyik legfélelmetesebb dolog egy kisgyermek életében, amikor egyedül hagyják valahol, édesanyja és édesapja visszatérésének reménye nélkül. Az ilyen kisgyermek számára az élet megszűnik létezni.

De Jézus visszajön! Megígérte nekem. Nem kell napjaimat fájdalomban és könnyek között töltenem. Élvezhetem azok közösségét, akik szintén várják az Ő visszajövetelét. És beszélhetek barátaimnak Jézusról, olyanoknak akik azon tűnődnek, hogy vajon miért is vannak ezen a világon.

Jézus elment, de mindenképp vissza is jön. Ebben bizonyos vagyok, hiszen az én Atyám ígérte meg nekem és épp ezért, ebben a kijelentésben sziklaszilárdan hiszek.

 
Uram, Te megígérted nekünk hogy visszajössz értünk. Régóta sóvárgunk megjelenésed után. Mikor érkezel? Kérlek tarts éberen, és mindig emlékeztess rá, hogy szükségem van arra, hogy az azonos gondolkodásúakkal időt töltsek, és soha se felejtkezzem el azon barátaim megérintéséről, akik még nem hallottak a Te visszajöveteled ígéretéről.


 

(Forrás:Joni and Friends, Daily Devotional, I'll be back, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/ fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések