Bizonyosság

Járuljunk azért Istenhez igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, a testét pedig megmosták tiszta vízzel.

(Zsidókhoz írt levél 10:22)




Milyen csodálatos dolog lehet a hit teljes bizonyosságában élni! Egy érett, és sokat megélt hitet megtapasztalni. Egy olyan hitet, mely lelki betekintést nyújt a lelki valóságba, segítve bennünket, hogy biztosabbak legyünk a nem látható dolgokban.


A Puritán hívők úgy gondolták, hogy a teljes bizonyosság hitét azok a keresztények tapasztalják meg, akik nagy megpróbáltatáson, és nehézségeken mennek keresztül. Mert az állhatatosságban és kitartásban a Lélek üdvbizonyossággal ajándékoz meg bennünket, a hitünk egy új szintre jut, és erőről erőre kapunk életutunkon. Lelki látásunk tisztul, és fogékonyabbá válunk a mennyei dolgok iránt.


A legnagyobb dolog amit kaptam a tolószékemtől, az a hitem mélyebb bizonyossága. Próbáim idején megerősödtem a lelki valóságok mély gazdagságában. A Lélek meggyőzött arról, hogy minden, és tényleg minden dolog együtt munkálkodik a jó érdekében. Bizonyosságát nyertem annak a ténynek, hogy soha sem vagyok egyedül, és a Menny valóság. Tudom, hogy a legapróbb dolgot, amit tettem Krisztus nevében, az Ő fenséges dicsőségét szolgálja. Így tapasztalom meg a hit bizonyosságát az életemben.

Lehet, hogy a próbáid és a szenvedéseiden keresztül Isten épp a fenti igeverset alkalmazza az életedben. A nehézségekben egyre inkább Istenhez húzódhatsz. A bensőd megfontoltabbá válhat. A hited egyre inkább megerősödhet a csodálatos lelki valóságokban. Ne feledd: a hit a remélt dolgokról való meggyőződés!

Atyám, köszönöm, hogy megadtad nekem az üdvbizonyosság ajándékát, de ezen felül még más, lelki valóságokról is meg szeretnék győződni. A próbáimban Benned bízom, köszönöm, hogy lelki látásomat tisztogatod, és egyre inkább fogékonyabbá teszel a mennyei dolgok iránt.




(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, Assurance, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/ fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések