Végtelen szeretet

Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban.

1 János 4:16-17




Bizonyosan annyi ember élt már a Földön, ahány homokszem fellelhető a tengerparton, vagy amennyi csillag van az égen. Egészen lenyűgöző, hogy Isten mindannyiunkat egytől egyig szerette és továbbra is szereti és szeretni is fogja. Hogyhogy nem fogy el ez a mennyei szeretet? Mivel megszámlálhatatlan mennyiségről beszélünk, talán az Isten szeretete csak úgy általánosságban értendő...


De ez semmiképpen sincs így. Isten szeretete végtelen. Spurgeon ezt a szeretetet a következőképpen jellemzi: "A matematikában, ha egy végtelen számot elosztasz egy akármekkora számmal, mindenképpen végtelen összeg lesz a végeredmény. Jézus szeretete végtelen, és annak ellenére hogy megoszlik minden egyes ember között itt a Földön, az Ő szeretete továbbra is végtelenül árad mindannyiunkra." Ahogy a mai vers megfogalmazza, a szeretet teljessé lett miközöttünk.



Ez a szeretet elegendő arra, hogy elvegye bűntudatodat, eloszlassa haragodat, kipótolja magányosságodat, és biztosítson az üdvösségedről. Ez a szeretet oly végtelen, hogy túlszárnyal minden vágyadat és kívánságodat. Sőt, ez a szeretet oly gazdagon árad rád, hogy tovább is adhatod.

Mert Isten szeretete olyan mint a trigonometria, ha elosztod a szeretetet, akkor az megsokszorozódik. Próbáld ki, közvetíts valaki felé szeretetet, és az többszörösen fog visszaáradni rád. Valaki egyszer ezt így fogalmazta meg: "Add oda, ürítsd ki zsebeid, rázd ki kosarad, öntsd ki poharad, és meglátod, holnapra több lesz, mint valaha is birtokoltál."

Ne felejtsd, annak ellenére, hogy Isten szeretete végtelen számú ember között oszlik meg ezen a Földön, Isten mégis kimeríthetetlenül tudja személyesen rád árasztani, mert ez a szeretet mennyei és végeérhetetlen. 

Uram, elhagytad Atyád mennyei trónusát,
Ilyen szabad és ilyen végtelen a kegyelmed!
Teljesen megüresítetted magad mindentől,
kivéve a szeretetet, 
így ontottál vért Ádám magváért!
Ez a kegyelem oly hatalmas és mindenkinek elérhető, 
hiszen Istenem, még engem is megtalált!




* "And Can It Be?, The Hymnal for Worship and Celebration, Charles Wesley, Word Music, 1986, page 203.
(Forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, Infinite Love, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések