Áldások a medencében

„Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” 

(Példabeszédek 11,25)

Az egész egy fürdőruhával kezdődött. Vennem kellett egyet. 
Dannel Charlestonba vittük a gyerekeket és az unokákat egy hét nyaralásra. Tengerpart, úszómedence, élményfürdő – ez volt a terv, és én meg is akartam valósítani. Hölgyeim, tudom, hogy ti megértitek, milyen borzasztó nehéz olyan fürdőruhát találni, ami méretben is jó, és jól is áll. Két napom volt indulásig, de mindkét nap zsúfolásig volt időpontokkal, megbeszélésekkel, határidőkkel.

Imádkoztam. Igen. Imádkoztam. Kértem Istent, hogy segítsen megtalálni a tökéletes fürdőruhát: egyszerű, jól áll és olcsó. Az orvosomtól hazafelé menet elhaladtam az egyik kedvenc boltom mellett. Oda csak akkor megyek be, ha nagy leárazás van, nálam pedig van kupon. Megláttam az élénk piros „Kiárusítás” feliratot a kirakatban, és tudtam, hogy itt a nagy lehetőség beváltani a kupont is. Végre! 25 percem volt bejutni az üzletbe… találni egy fürdőruhát… és tovább állni, hogy időben odaérjek a következő megbeszélésemre.

Amikor besétáltam, megláttam a kicsi fürdőruhás állványt a bolt hátsó sarkában. Kérdeztem is az eladót, hogy tényleg csak ennyi fürdőruhájuk van-e. „Attól tartok, igen” – volt a válasz. „Múlt héten volt a nagy kiárusítás, de nézzen körül. Sohase tudhatja, mire talál rá.” Mustármagnyi hittel indultam az állvány felé. És akkor megláttam – egy gyönyörű fekete fürdőruhát. Egyszerű volt, szépen kidolgozott, és pont az én méretemben. Visszatartott lélegzettel pillantottam rá az árcédulára. Ó. Te. Jó… 60%-s leértékelés volt rajta, a kuponom pedig további 20% kedvezményt biztosított. Amint felpróbáltam, örömtáncot lejtettem a próbafülkében, és megköszöntem Istennek, hogy elvezetett a tökéletes fürdőruhához. De ez még koránt sem a történet vége.

Mikor megérkeztünk Charlestonba, a gyerekek rögtön fürdeni akartak. Felvettem hát az új fürdőruhámat, és alázatosan fogadtam a férjem, a gyerekeim és az unokáim dicséreteit, ahogy a medence felé tartottunk. Két idősebb hölgy volt még a medencében, beszélgettek, néha úsztak egy-két hosszt. Ahogy megláttak minket, mosolyogtak és integettek, majd egyikőjük azt mondta: „Nagyon tetszik a fürdőrucid! Olyan édesen nézel ki benne!” Komolyan. Szebbé. Tették. A napom.

Az unokáink bemutatták új vízi mutatványaikat, mi pedig Dannel megtapsoltuk őket, és éljeneztünk. Az egyik hölgy azt mondta: „Gyönyörű unokáid vannak! Biztosan irtó büszke vagy rájuk.” És abban a pillanatban megéreztem, ahogy Isten munkálkodik. A férjem és a lányom is érezték ezt, ahogy lassan terelgették a gyerkőcöket a medence másik végébe. Egy órán át beszélgettem Juliával és Shirly-vel, akik megosztották velem életüket, kiöntötték szívüket: egyikőjük elvesztette férjét, másikójuk majdnem végzetes autóbalesetet szenvedett, melynek következményeit még ma is szenvedi, de arról is beszámoltak, hogyan találtak rá Istenre. Én is elmeséltem kalandjaimat. Amikor mondtam, hogy Birch Runban fogok beszédet tartani, Julia megragadott: „Közel lakok Birch Runhoz. Én is megyek a konferenciára. Most csak látogatóban vagyok Shirley-nél.” Már mennem kellett, de még imádkoztunk együtt, hárman egymásért. Jaj, mennyire szép, ahogy Isten rendezi a lépéseket! Ahogy szállásunkra értem, és elmeséltem, mi történt velem, a lányom, Danna azt mondta: „Gondolj csak bele, anyu. Mi van, ha nem veszed meg azt a fürdőruhát? Most nem ismerhetnéd azt a két új barátnőt.”

Igen. Nem lett volna részem áldásokban a medencében.

Ne becsüld alá Istent.

Semmi megszokott nincs a mai napodban.

Vannak emberek, akiket Isten céllal a te ösvényedre helyez:
Az eladónak, ahol vásárolsz, látnia kell Isten szeretetét a mosolyodban.
A nem tervezett találka egy barátoddal, akinek bátorításra van szüksége, az egy Isten rendelte halaszthatatlan alkalom.
Megkapod a leveleid, és meglátod a szomszédod az udvarán. Tudnia kell, hogy gondoskodsz róla is… hogy tudja, hogy Isten is gondoskodik.

Minden reggel szívedben egy igennel kelj fel.
Aztán kezdj el keresni.
Keresd Istent a körülményekben… az emberekben, akikkel találkozol…
a szomszédod tolakodásában…
a munkatársad őrjítő viselkedésében
vagy a tini lányod bosszantó bohóckodásában.
Keresd a lehetőséged, hogy bemutasd nekik Istent, és ne hagyd ki az áldásokat!


Atyám, ma igennel a szívemben jövök eléd. Bármit akarsz tőlem, hogy tegyek, meg fogom tenni. Bármit akarsz tőlem, hogy mondjak, mondani fogom. Bárhova akarod, hogy menjek, menni fogok. Köszönöm a szereteted és a tervet, amit elkészítettél számomra. Megalázkodom előtted, Uram. Nem akarom kihagyni a lehetőséget, hogy megáldj másokat vagy engem.





(Blessings at the Pool, Mary Southerland, Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013, Used with permission
www.girlfriendsingod.com, fordítota: Kiss Erzsébet Janka, fotó:pinterest)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések