Túl fáradt vagyok az imádkozáshoz

„Segítségül hívtam az ég Istenét.” Neh 2,4



Kemény megpróbáltatások túlélője vagyok. Olyanoké, amik beléd szúrnak, és nem engednek. Ahogy elmúlik az egyik nap, azon gondolkodom, hogyan lesz erőm a következőhöz. Ezek a megpróbáltatások kiszívják belőlem az energiát, az életerőt, a hitet, hogy lesz még jobb is.
A nehéz napokon jámbor baránőim bölcs tanácsokkal állnak mellettem. Igékre mutatnak rá, amik bátoríthatnak, reményt adnak ott, ahol én mindent reménytelennek látok. Imádkoznak értem, és kérik, hogy imádkozzam. Mégis előfordul, hogy akkora súlya van a tehernek, hogy mikor meghajtanám a fejem, hogy imádkozzam, nem megy, túl fáradt vagyok hozzá.
Elfáraszt, hogy egyik nap sikerül előre jutnom, ám másnap már ott egy akadály, ami leállít. Belefáradok energiáim pazarlásába, hogy változtassak valamin, aztán kiderül, hogy ugyanott vagyok, ahonnan elindultam. Mikor egy helyzet kiszívja lelki, szellemi, fizikai energiámat, túl fáradt vagyok az imádkozáshoz.
Eszembe jutott valaki a Bibliából, aki olyan megpróbáltatásokkal találkozott, amik kiszívhatták volna lelki, szellemi, fizikai erejét. Egyik akadály a másik után. Minden nap keményen küzdött, hogy megváltoztassa a dolgokat. Ám velem ellentétben, ez az ember nem lett túl fáradt ahhoz, hogy imádkozzon.
Nehémiás sírt, gyászolta a lerombolt Jeruzsálem reménytelen állapotát, amikor a száműzöttek visszatértek Babilonból. Segíteni akart az újjáépítésben. A király kedveltje volt, Isten az ő oldalán állt, nem hinnénk, hogy ellenállásba ütközött volna. Ám a kormányzati hivatalnokok személyes ügynek tekintették, hogy ne haladjon az újjáépítés. Kárörvendően dörzsölték a kezüket, miközben minden igyekezetükkel akadályozták a haladást. Nehémiásnak minden támadásra, minden akadályra egy válasza volt: segítségül hívta Istent.
Neki és az izraelitáknak az imádság adott erőt, feltöltődést, hogy folytatni tudják az építkezést. Az imádság ereje legyőzte ellenségeiket, és felépítették a várost. Mekkora tanulság mindenkinek, aki az élet kihívásaival küzd, és túl fáradt az imádkozáshoz!
Nehémiás receptjét könnyen megjegyezhetjük a SAP (Stop and Pray = állj meg, és imádkozz) szó segítségével. Ez a szó életnedvet, energiát, vitalitást jelent. A vitalitás duzzadó fizikai erő vagy szellemi energia az élet fenntartásához és növekedéséhez. Nehémiásban volt belőle elég. Számára az imádkozás az első válasz volt, nem az utolsó mentsvár. Felismerte, hogy az imádkozás felélénkíti a lelkét, feltölti szellemi és fizikai energiával, hogy eleget tehessen az élet kihívásainak.
Úgy érzed, érintve vagy? Valami megpróbáltatás vagy kihívás vár rád? Úgy érzed, túl fáradt vagy az imádkozáshoz? Gyere, csatlakozz hozzám, szívjuk magunkba az életnedvet (SAP: stop and pray) – állj meg, és imádkozz. Engedjük, hogy az ima ereje életre keltse lelkünket, feltöltsön szellemi és testi életerővel. Nehémiás története azt példázza, hogy elég erőt kapunk az ellenség legyőzéséhez, a küzdelemhez a kihívások és megpróbáltatások között.

Uram, tudom, hogy az ima által a ma kihívása a holnap győzelme lehet. Bocsásd meg, hogy gyakran utolsó mentsvárként fordulok az imádkozáshoz, ahelyett, hogy azonnal ezzel kezdeném. Segíts megjegyeznem, amire ma tanítottál. Segíts, hogy mindig álljak meg, és imádkozzam, s ezzel feltöltődjek életerővel, amikor támad az ellenség. Köszönöm, hogy imádkozhatom, s köszönöm az erőt, amit kapok, ha Hozzád fordulok. Jézus nevében, Ámen.


 

forrás: Wendy Pope Encouragement for today, 2012.01.06. www.proverbs31.org fordítás:eszmelkedesek.blogspot.hu fotó:pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések