Hogy van a szíved?

„Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet.” 

Péld. 4:23

„Hogy van a szíved?” Ezt a kérdést tette fel valahányszor találkoztunk, ami elég gyakran történt. De ebben az életben már soha többé nem hallhatom tőle ezeket a szavakat. 

Nemrég, 2 és fél év rákkal való küzdelme után Scott, -barátom és munkatársam – hazaköltözött Jézusunkhoz. Nagyon hiányzik, és önző módon szükségem van rá, hogy feltegye a kérdést: „Boyd, hogy van a szíved?”.

Olyan volt nekem Scott, mint egy lélekgyógyász, aki mindig törődött a szívem állapotával. Ő tudta, hogy életem csak olyannyira teljes, amennyire rendben van a szívem. Mindig emlékeztetett rá, hogy milyen nagy szükségem van a Mennyei Doktorra. 

A mai igevers azt mondja, hogy minden a szívedből indul ki: a reményeid, az álmaid, a félelmeid, az aggodalmaid, a dühöd, a megbocsátásod, az alázatosságod, a békességed, a kapzsiságod, a nagylelkűséged, a szereteted. Igen, minden, ami azzá tesz, aki vagy, a szívedből jön. Ezért minden féltett dolognál jobban kell őrizned. De ne félj, nem vagy egyedül!

A Szentlélek hittel tölti meg szívedet, kisöpri onnan a bűnt, hogy elég hely maradjon a lélek gyümölcseinek. Csak az a szív képes megmaradni a bűnnel teli világban, amelyiknek Isten az őrizője. Ha imádságban kéred, hogy védje meg szívedet, Ő békességgel tölti meg. 

„És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” Filippi 4:7

Honnan tudhatod, hogy nincs rendben a szíved? A nem egészséges szív: bátortalan, bizonytalan, megtört, ostoba, kemény.

Hogyan gyógyíthatod meg? Töltsd meg Jézussal!

Talán ma bátortalansággal küzdesz – kimerült a hited és belefáradtál a munkádba. Ha így van, szánj magadra egy kis időt és lassíts le, pihenj és engedd a Szentléleknek, hogy helyrehozza a szívedet.

A bizonytalan szív arra utal, hogy elvesztetted a reményt. De ne feledd, a Jézusba vetett remény békességgel tölti meg szívedet!

Múltbéli bántások vagy visszautasítások miatt gyötrődik szíved? Keresd Mennyei Atyádat, hogy meg tudj bocsátani és, hogy megbocsátást nyerj!

Vigyázz! Nehogy ostoba legyen a szíved, mert az ilyen megfeledkezik Istenről, vagy talán még hitét is elveszíti. Amikor megbénít a félelem vagy az aggodalmaskodás, gyakran viselkedünk úgy, mintha Isten nem is létezne. Inkább imádkozz, hogy bölcs szívhez juthass. 

A kemény szív talán a legveszélyesebb, ilyenkor belefáradsz az igazságtalanságokba és hiányában vagy a mások felé való becsületességnek. A jó hír viszont az, hogy a Jézusba vetett hit által a kemény szívből lehet újjászületett szív. Csak kérned kell! Az Úrtól kapott szívből az Úrért dobbanó szív lesz!

Drága barátom, Scott emlékére, hadd kérdezzem meg tőled „Hogy van a szíved?”.



Mennyei Atyám, kérlek adj nekem szerető, kegyelmes és megbocsátó szívet. Jézus nevében, Ámen!





Forrás: proverbs31.org Boyd Bailey How’sYour Heart? 2016.07.12, fordítás: Kovács Mónika,

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések