Ha még mindig a viharban vagy....

Anya, miért kell ezt megélnem?

Az összes sablon választ kimerítettem. Titkon, én magam is ugyanezt kérdeztem Istentől.

Miért kell gyermekeimnek szenvedniük?

Miért kellett nekem is megtapasztalnom a fizikai fájdalmat oly mértékben, amely teljesen megváltoztatott engem?

Miért kell a férjemnek súlyos betegséggel küzdenie?

A családom nehéz viharokat élt meg. Imádkoztunk és böjtöltünk. Mindent megtettünk, amit helyesnek véltünk. Ezért miután a gyermekeim a miérteket kutatják, olyan könnyű hibáztatni valamit valakit, vagy akárkit. Ennek ellenére érzem, hogy a kérdéseik sokkal mélyebb válaszokat érdemelnek...

Gyakran logikus választ keresünk amikor kemény "miértek"-kel szembesülünk.

Egy helyi gyülekezet pásztora, Furtick Pásztor,  egyszer a következőt mondta: "Mi történne akkor, ha ahelyett, hogy azt kérdeznénk Istentől, hogy :"Miért kell mindezt megélnem, Uram?", így szólnánk: "Mire készítesz engem, Istenem?"

Micsoda szemléletváltást jelentene! Az első kérdés rám fókuszál. A második Istenre, és a küzdelmeim, nehézségeim céljára.

Egy hatalmas gondolkodásmódbeli változás megy végbe ilyenkor.

Lukács evangéliumát olvasva, azt látjuk, hogy Péter levette Jézusról a tekintetét, és a természet elemeire tekintett. Rögtön elkezdett süllyedni. A családommal mi is hasonló módon éljük meg a mindennapokat: minden egyes alkalommal, amikor újabb betegség vagy fizikai sérülés hulláma csap le ránk, megkísértődünk, hogy csakis a viharra tekintsünk.

Miután Pásztor Furtick gondolatait meghallgattam, rádöbbentem arra, hogy én még sohasem kérdeztem meg az Urat, hogy mutassa meg nekem, hogy a színfalak mögött mi készülődik számomra. Most már igyekszem a következő módon reagálni az egyes vihar hullámaira:

ARRA KÉREM ISTENT, HOGY MUTASSA MEG NEKÜNK, MI A TERVE VELÜNK A VIHAROK MEGTAPASZTALÁSÁVAL

Mert most szeretnék Isten eszköze lenni.

Nem később.

Mindannyian megéltünk már viharokat az életünkben, a tapasztalataink tegyenek bennünket alkalmassá arra, hogy mások támaszai legyünk.

"Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket."
 II. Korintusi levél 1:3-4


Azért imádkozom, hogy a családom ne csak a viharos időszakot lássa meg, hanem a bizalom időszakaként éljük meg a jelen élethelyzetünket.

Az Igébe kapaszkodunk. Azt kívánom, hogy téged is Isten közelében tartsanak ezek a Biblia versek.

" Mert a mostani, könnyen elviselhető szenvedéseink csak rövid ideig tartanak, mégis örök dicsőséget szereznek számunkra! Ez a dicsőség pedig olyan csodálatos, hogy össze sem lehet hasonlítani a szenvedéseinkkel." II. Korintusi levél 4:17

Éppen vihart élsz meg az életedben? Mi magunk is átéltünk már hasonlót, vagy éppen küzdünk eggyel. Bátorítsuk egymást, és legyünk egymás támaszai! 

Tricia





(Forrás: http://tsuzanneeller.com/2016/08/12/still-in-storm/, fotó: pinterest)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések