Ha gondok vannak a barátsággal



„Viseljétek el egymást szeretettel. Törekedjetek rá, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a lelki egységet.” Ef 4, 2b-3

 


 A barátsággal kapcsolatos egyik legbölcsebb tanácsot a lányomtól kaptam. Kamaszodott, abban a korban volt, amikor – emlékszel - minden elbizonytalanodik benned, dühöngenek a hormonok, a legjobb barátnőd egyik napról a másikra legnagyobb ellenségeddé válik. Gyönyörűséges.
Egyik délután kisírt szemmel szállt be mellém a kocsiba. Megvárta, míg kigördülünk a parkolóból, s szabadjára engedte a könnyeit.
„Nehéz napod volt?” – kérdeztem.
„Szörnyű” – válaszolta.
Lehalkítottam a rádiót, megvártam, míg a piroshoz érünk, s rátettem a kezem az övére. „Szeretnéd elmondani?”.
„Nem” – suttogta, és elfordítva a fejét, kinézett az ablakon. Egész este csak járkált a házban szótlanul. Akárhányszor próbáltam megtörni a hallgatását, a máskor oly beszédes gyermekem nem nyílt meg.
Másnap reggel nagy meglepetésemre széles mosollyal szaladt le az emeletről.
„Hahó! – üdvözöltem. - Boldognak látszol!” – s közben fölküldtem egy hálaadó fohászt azért a valamiért, ami így megváltoztatta a lányom hangulatát.
„Anyu – szólt fensőbbséggel -, rájöttem valamire a barátsággal kapcsolatban. Minden barátban van jó is meg rossz is. Olyan, mint egy termékcsomag. El kell döntened, hajlandó vagy-e az egészet - a csatolt áruval együtt – elfogadni.”
Milyen bölcs és milyen igaz.
A barátok olyanok mint amikor egy megrendelt áru mellé valami mást is csatolnak, s vagy elfogadod az egészet, vagy lemondhatsz arról, amit venni szeretnél. Meg van olyan barátság is, amelyik lejár. Csak egy időre szól.
Előfordul, hogy foglalkoznunk kell a kellemetlen csatolt áruval, ha harcolni akarunk a barátságunkért.
Nemrég egy félreértés miatt összezördültünk egyik barátnőmmel, akit nagyon szeretek és tisztelek. Félreértés. Megbántottság. Idegesség.
Énem egy része el akart távolodni, nem akart foglalkozni a sebbel. De ahogy imádkoztam róla, rájöttem, hogy ez a barátnőm is olyan, mint egy termékcsomag. Nagyon értékelem a kitartását, a lelkesedését, ahogy beleveti magát a munkába. De aki ennyire feladatorientált, kevésbé tud az érzelmekre figyelni, kevésbé veszi észre, ha vét egy kapcsolat ellen. Ez a két dolog együtt jár benne, ha az egyiket szeretem, el kell fogadnom a másikat is.
Ha őszinte vagyok, be kell látnom, hogy én is olyan vagyok, mint egy termékcsomag. Van bennem jó is, és van bennem rossz is.
Néha kiborító tud lenni, néha én is kiborító vagyok.
Mind a ketten sárosak vagyunk, igyekszünk lemosni magunkról a piszkot, de tudjuk jól, hogy máskor is bele fogunk lépni a pocsolyába barátságunk ösvényén haladva. Úgy döntöttünk, megéri.

Uram, köszönöm neked a barátságokat. Tudom, van köztük olyan, ami élethosszig tart, van, amelyik időszakos. Segíts, hogy szelíd és alázatos legyek, türelmes és megértő, s viseljem el őket szeretetben. Jézus nevében, Ámen.
 
 

 forrás: Lysa TerKeurst Encouragement for today, 2012.04.16. www.proverbs31.org  fordítás:eszmelkedesek.blogspot.hu fotó: pinterest.com

Megjegyzések

  1. Ennek célja, hogy tájékoztassa a nagyközönséget arról, hogy Greg Owen úr, egy magánhitel-kölcsönadó pénzügyi lehetőséget nyit meg mindenki számára, aki pénzügyi segítségre szorul. A magánszemélyeknek, cégeknek és vállalatoknak 3% -os kamatlábat adunk ki egyértelmű és érthető feltételek mellett, előrefizetés nélkül.

    Szüksége van egy üzleti kölcsönre?
    Szüksége van egy személyi kölcsönre?
    Szeretne vásárolni egy autót?
    Szeretne refinanszírozni?
    Jelzáloghitelre van szüksége?

    Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: Gregowenloanfirm@gmail.com

    VálaszTörlés
  2. Ennek célja, hogy tájékoztassa a nagyközönséget arról, hogy Greg Owen úr, egy magánhitel-kölcsönadó pénzügyi lehetőséget nyit meg mindenki számára, aki pénzügyi segítségre szorul. A magánszemélyeknek, cégeknek és vállalatoknak 3% -os kamatlábat adunk ki egyértelmű és érthető feltételek mellett, előrefizetés nélkül.

    Szüksége van egy üzleti kölcsönre?
    Szüksége van egy személyi kölcsönre?
    Szeretne vásárolni egy autót?
    Szeretne refinanszírozni?
    Jelzáloghitelre van szüksége?

    Vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül: Gregowenloanfirm@gmail.com

    VálaszTörlés
  3. Ön üzletember vagy nő? Ön pénzügyi, bármilyen stressz vagy te
    Szüksége van a saját vállalkozás megkezdésére? Meg kell rendezni az adósságát
    Kölcsön vagy fizeti ki a számláit, vagy elkezd egy szép üzletet? Van alacsony
    Hitel pontszám, és Ön Finding It Hard A hitelt a helyi bankoktól
    És más pénzügyi intézmények? Szükséged van egy kölcsönre, vagy bármelyikre
    Indokolás Finanszírozás
    Mint például:
    A) Személyi kölcsön, üzleti bővítés.
    B) Üzletfelkészítés és oktatás.
    C) Adósságkonszolidáció.
         Alacsony kamatlábbal és hitelkártyás hitel nélkül kínálunk kölcsönöket, adósságkonszolidációs kölcsönöket, kockázati tőkét, üzleti kölcsönöket, oktatási kölcsönöket, lakáshiteleket vagy "kölcsönöket bármilyen okból". Megjegyzés: Bármely érdekelt pályázónak vissza kell küldenie nekünk e-mailben további információért a mi hitelprogramunkról.

    E-mail: michaelandrewloanfirm@hotmail.com
    Michael Andrew úr
    Köszönjük, hogy megértette a kapcsolatot, ahogy várjuk.

    VálaszTörlés
  4. Sky World hitel cég, adunk kölcsönök kamatláb 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
     

    Jó nap, uram / ma vagyok.

    Magánvállalkozás vagyunk és alacsony kamatlábú hiteleket kínálunk annak meghatározásakor, hogy a hitel összege 100 millió kölcsönt nyújt-e az $ 1 000 dolláros hitelhez az üzleti fejlődéshez: az élesség / üzleti bővülés versenyképességéhez.

    Különböző kölcsönöket kínálunk

    * Személyi kölcsönök (biztosított és nem biztosított)
    * Üzleti hitelek (biztosított és nem biztosított)
    * Konszolidációs kölcsön
      
    Nincsenek előzetes díjak.

    Köszönjük, hogy időt szántak a hirdetés elolvasására.
    További információkért és érdeklődéséért küldj nekünk e-mailt ma
    skyworldloanfirm@gmail.com
    skyworldloanfirms@yahoo.com


    Sarah Williams.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések