Újévi imádság

Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket.

I. János 5:14

Elohim, Teremtés Atyja, mindenek Megalkotója, a Te kezed által lettünk csodálatosan megalkotva. Te formáltál bennünket titkon, Te tervezted meg életünket... minden percet, minden részletet kigondoltál mielőtt az első levegővételt vettük volna.

Az idők kezdete előtt Te már ismerted mindazon nőket, akik ezt az imát olvasni fogják. Te alkottad meg őket. Te vontad magadhoz őket. Ismered szívük indítékait. Minden szükségletükkel tisztában vagy. Ismered a legmélyebb vágyaikat... álmaikat... sebeiket... kérdéseiket... aggódásaikat.

Ezen a napon, szívünk csendességében találkozunk Veled. Vonj magadhoz közel, Urunk. Újíts meg bennünket, ahogy a Földünk különböző pontjairól Hozzád, és a kereszt lábához borulunk.

Atyánk, Te Szent vagy. Arra hívtál el bennünket, hogy mi is szentek legyünk. Hozzád hasonlóvá alkottál meg bennünket. Ennek ellenére a szívünk oly gyakran elkóborol. A szavainkkal nem dicsőítünk, a tetteinkkel nem tisztelünk Téged, mert önző énünk uralkodik rajtunk.

Ebben az új évben segíts bennünket, hogy alázatosak lehessünk. Vedd el tőlünk a vélt igazunk érvényesítésének vágyát és makacsságunkat. Segíts bennünket, hogy akaratunkat a Te akaratod alá rendelhessük. Amint a Biblia lapjait megnyitjuk, lágyíts meg bennünket, hogy minden sejtünket átjárhassa igazságod.

Atyánk, a tolerancia és megalkuvás világában, erősíts meg bennünket, hogy Igazságodat mindenek fölé emelhessük. Ruházz fel bennünket bölcsességgel és tisztánlátással Szentlelked által, amint Igédhez fordulunk, hogy ne csak megértsük, hanem hitelesen meg is élhessük akaratodat. Őrizz meg bennünket a világ sugallta hazugságoktól, és segíts meg bennünket, hogy csakis Rád figyelhessünk, hitünk kezdőjére és befejezőjére.

Atyánk, szeretnék gondolatainkat, különösen érzelmeinket és érzéseinket, átadni Neked. Neked, Aki hűséges és igaz Atyánk vagy. Amikor félelem és aggódás gyötör bennünket, akkor Benned, és - körülményeink ellenére is - a Te jóságod tudatában szeretnénk megerősödni. Az Ige arra tanít bennünket, hogy nem a félelem lelkét adod nekünk, hanem a Te tökéletes szereteted legyőzheti azt. Vezess bennünket, hogy ezen szeretet szabadságában élhessünk. A Szavad azt ígéri, hogy ha imában Hozzád futunk, akkor az aggódásunkat elveszed tőlünk és békéddel burkolsz be bennünket. El szeretnénk határozni, hogy hűségesebben és kitartóbban fogunk ezután imádkozni, annak érdekében, hogy a Te békédben élhessünk.

Atyánk, a Biblia arra tanít bennünket, hogy Krisztus Jézusban jó cselekedetekre lettünk teremtve. Ennek érdekében ajándékokkal és képességekkel ruházol fel bennünket, hogy elvégezhessük a ránk szabott munkát. Igéd azt is megígéri nekünk, hogy a bennünk elkezdett jó munkát el fogod végezni addig a napig, míg az öröklétben nem találkozunk Veled. Köszönjük ezt az ígéretet, Atyánk! Az a vágyunk hogy a jó és tökéletes tervedben járhassunk, Urunk. Szolgálni szeretnénk környezetünket. Bátorsággal szeretnénk meglépni az elénk tárt utat. Segíts bennünket, hogy teljes szívünkkel Benned bízhassunk, és ne a saját akaratunkat keressük, amint életünk útját járjuk. Adj nekünk engedelmes szívet, hogy tisztán hallhassuk vezetésedet: "Ez az utad gyermekem, ezen járj!"

Atyánk szeretünk Téged, és köszönjük, hogy nevünket markodba metszetted. A feltétel nélküli szereteted örök, semmi sem tud bennünket elválasztani ettől a szeretettől. Szeretnénk mindinkább megismerni Szereteted mélységét, magasságát, szélességét, hosszúságát. Az a vágyunk, hogy életünkkel hitelesen képviselhessünk Téged. Erre kérünk Urunk, a Jézus Krisztus, a Fiad hatalmas nevében, Aki meg tudja adni bőségesen mindazt amit kérünk az Ő nevében. Ámen



(Forrás: January 01, 2016, A New Year's Prayer for You, Wendy Blight, www.proverbs31.org)

IGÉK A MAI NAPRA:
Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Filippi 4:6-7
Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Példabeszédek 3:5,6

Íme, tenyerembe véstelek be, szüntelen előttem vannak falaid. Ézsaiás 49:16

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések