Az Úr a te segítséged

A zsinagógából eltávozva elment Simon házába. Simon anyósát pedig magas láz gyötörte, és szóltak az érdekében Jézusnak.



Lukács 4:38

Képzeld magad elé a jelenetet. Amikor Jézus belépett Simon Péter otthonába, és megtudta, hogy az anyósa beteg, az emberek egy egyszerű és mégis gyönyörű kéréssel álltak elé. Megkérték Jézust, hogy segítsen neki. Mindenféle felhajtás, csindaratta nélkül, és ahelyett hogy mélyre ásva megvitatták volna, hogy valóban ez e Isten akarata... Jézus ott volt a házban, és tudták, hogy rendelkezett a betegeket meggyógyító erővel.  Jézus pedig meggyógyította az asszonyt.

Néha nagyon nehéz kitalálni, hogy miként és mit imádkozzunk. Kennel nemrég épp így éreztünk. Hónapokon keresztül számos barátunkért imádkoztunk esténként, akik rákkal küszködtek. Volt reménytelennek tűnő eset közöttük, és volt olyan is, akinél örömmel bízhattunk a gyógyulásban. Ezek a barátaink mindannyian a fájdalom és csalódottság érzésével küzdöttek. Gyakran nem tudtuk, mit mondjunk, amikor Isten elé vittük őket, egyszerűen követtük Lukács 4:38 vezetését, és az "Urunk, segíts neki!" szavakkal imádkoztunk. Ez egy egyszerű, lényegretörő, és komoly kérés volt. Tudtuk, hogy Jézus ott van barátaink otthonában, és nem kell mélyre ásva boncolgatnunk, vagy megkérdőjeleznünk az Ő akaratát.

Az "Urunk, segíts neki!" egyszerű imánk mást is magában foglalt. Jelezte tanácstalanságunkat. Jelezte, hogy értelmünk határához értünk, és azt is mutatta hogy senki és semmi máshoz nem fordulhatunk segítségért. Ezek a szavak Jézushoz vezettek bennünket, mert akár a jelen gyógyításáról akár a jövőben bízó reménységről legyen szó, a következő ígéretben mindenképpen megkapaszkodhatunk: "Az Úr a te pajzsod, segítséged és dicsőséges kardod."
(V.Mózes 33:29)


Úr Jézus, arra kérlek, hogy segíts barátaimnak és családtagjaimnak, akik betegséggel küzdenek a mai napon. Nem tudom, mi lesz a betegség végkifejlete, de abban bizonyos vagyok, hogy körbe fogod venni őket a Te segítségeddel és reménységeddel. Ebben bízom Uram.



(Forrás: Joni and Friends: The Lord is your Helper, Devotional, www.joniandfriends.org)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések