Légy felkészült

„Ezt mondják majd azon a napon: Itt van a mi Istenünk, benne reménykedtünk, és ő megszabadított minket! Itt van az Úr, benne reménykedtünk, vigadjunk és örüljünk szabadításának!”

‭‭Ézsaiás‬ ‭25‬:‭9‬

Amikor kicsi voltam, a szomszéd gyerekek voltak a példaképeim. Emlékszem, amikor a szüleik megkérdezték az enyéimet, hogy mehetek-e velük a strandra. Beültünk a kombi kocsijukba, úszógumik, strandtörülközők, hűtő táska és búvár cuccok között. Ez nagyszerű lesz!
De amikor megérkeztünk a medencéhez, a barátaim egyenesen a mélyvíz felé vették az irányt. Én a nyomukban futottam, de az ugródeszkánál megcsúsztam és megálltam. Még sosem voltam a mélyvízben. Soha nem ugrottam még le a deszkáról. A medence szélén ugrándoztam, úgy tettem, mintha részese lennék a dolgoknak, pedig tudtam, hogy nem voltam felkészülve minderre. Azt ereztem, kimaradok valamiből.
A felkészültség több mint egy cserkészmottó. A legtöbb keresztény reméli, hogy egy nap a mennybe jut, igaz? Talán még izgatottan is várjuk az ötletet: arany utcák, nincs többé gond, egyik bolygóról a másikra ugrálunk. De gondoljunk csak bele mélyebben. A menny egy szent hely. Lakói szentek. Ahhoz, hogy boldogok legyünk a mennyben, fel kell készülnünk rá, a szívünknek a szentségre kell hangolódnia. Nézzétek meg újra a mai verset. Azon a napon azt mondjátok majd: "Ez az Úr, benne reménykedtünk"? Felkészültél-e arra, hogy "örülj és vigadj az ő szabadításában"? Az engedelmesség a legjobb módja a felkészülésnek!
Komolyan azt hiszed, hogy izgatottan várnád a Jézussal való találkozást, miután ragaszkodsz azokhoz a bűnökhöz, amelyekért meghalt? Csatlakoznál az Ézsaiás 25:9 kiáltásához? Úgy gondolod, hogy a Szentírás olvasása, a dicsőítés és az imádság unalmas? Meg fogsz döbbenni, amikor belépsz a mennybe. Jobb, ha felkészülsz.


Atyám, Istenem, még messzire kell mennem, hogy felkészüljek a rám váró áldásokra. Mutasd meg nekem a következő lépést, amit meg kell tennem, hogy közelebb kerüljek ahhoz, hogy olyan szent legyek, mint Te.

https://joniandfriends.org/daily-devotional/be-prepared/
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/viz-kek-nyar-uszomedence-92070/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések