Könnyek egy palackban

  „Te számon tartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben!”
‭‭Zsoltárok‬ ‭56‬:‭9‬ ‭


Amikor kislány voltam, jóval azelőtt, hogy megértettem volna a költészetet és az irodalmi szimbolizmust, az 56:8 zsoltárt szó szerint vettem. Istent egy hatalmas patikában képzeltem el, ahol borostyánszínű üvegek sorakoznak, az egyiken az én nevemmel. Ez adott nekem vigaszt.




De azokban az időkben, amikor sokat sírtam, például amikor meghalt a macskám, vagy amikor lehorzsoltam a térdemet, amikor a bátyámmal fociztam az utcán, valóban elgondolkodtam azon, vajon elég nagy-e az üvegem ahhoz, hogy befogadja az összes sós könnyet, ami az arcomon végigfolyt.




Most mosolygok, ha arra az égi patikára gondolok, de eszembe jutnak azok az értékes dolgok is, amelyeket kis üvegekben őriztem gyerekkoromban - a tejfogaim, a születésemkor viselt rózsaszín gyöngyös karkötőm, a kishúgom hajfürtjei, amelyeket a szüleim a halála előtt vágtak le. Olyan gondosan őriztem őket, elrejtve őket mások szeme elől, és elrejtve olyanok elől, akik talán nem értették volna meg, milyen értéket jelentenek számomra.




Ó, ezt teszi Ő a könnyeimmel, gondoltam, értékesnek, értékesnek, egyedi értékűnek tartja őket, elrejtve mások elől, akik esetleg megbántanának, amiért különlegesnek tartom őket. Ezt érti Ő azon, hogy tárolja őket és rögzíti jelenlétüket. Emlékszik rájuk, amikor senki más nem emlékszik rájuk.




A mély, sötét napokon, amikor a házasságomban, az anyagi stabilitásomban és az egészségemben elszenvedett veszteségeket gyászoltam, nem tudtam nem hangosan elgondolkodni azon, hogy a testem hogyan képes ilyen végtelenül sok könnyet ejteni. Vajon abbahagyják-e valaha is?




És amikor te is sírtál már egyedül az ágyadban éjszaka, kedvesem, fogadok, hogy te is elgondolkodtál már azon, hogy vajon lesz-e vége a te könnyeidnek is. Vagy elég edény, amiben elférnek.

Tudd, hogy nem vagy egyedül. Emlékezz, mit írt Dávid, Izrael nagy királya, Isten szíve szerint való ember, a kulcsversünkben, hogy megvigasztalja magát, és értelmet adjon kétségbeesésének:




„Te számon tartod bolyongásomat. Gyűjtsd könnyeimet tömlődbe, legyenek benne könyvedben!”

‭‭Zsoltárok‬ ‭56‬:‭9‬ ‭




Dávid tudta, hogy könnyei az ő Urára bízhatók. Tudta, hogy könnyeit nem vetik el, nem felejtik el és nem érdemtelenek.




Minden alkalommal, amikor a szíved megszakad, Isten teret teremt neked. Ő mindent megszámlál, tárol és feljegyez a szomorúságodról. Amikor a világ nem tudja, hogyan reagáljon a bánatodra, Isten tiszteli azt. És a tudat, hogy a világegyetem Istene törődik a fájdalmaddal, egy kicsit elviselhetőbbé teszi.




Uram, a szívem olyan nehéz a szomorúságtól. Nem hiszem, hogy a könnyeim valaha is elállnak. Segíts nekem hinni abban, hogy Te törődsz mindegyikükkel. Segíts, hogy ne zárkózzam el, mert nem hiszem, hogy bárki is megértené. Bízom abban, hogy Te előttem jársz, és egyenessé teszed számomra az utat, hogy ezen keresztülmenjek. Te vagy az én erőm, pajzsom és szabadítóm, különösen ebben a völgyben. Jézus nevében, Ámen.






Forrás :
Tears in a Bottle

by Carole Holiday
August 22, 2023
Fotó : Canva.com


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések