Ha nem tudod, mikor ér véget a szívfájdalom

"Amikor Jézus látta, hogy Mária sír, és a vele jött zsidók is sírnak, háborgott lelkében és megrendült" (János 11:33).


Elkerekedett szemeim az ablakon bámultak kifelé, de igazából semmit sem láttam. A messze alant lévő jelenet csupán egy pont volt, ahol a látásom megállt, miközben az elmém kóborolt. Mi fog történni legközelebb? tűnődtem, miközben szerettünk kórházi tartózkodásának harmadik hetét fejeztük be.


Tudtam, hogy Jézus szeret engem, és biztos voltam benne, hogy a családtagomat is szereti. De fáradtak voltunk a sok bizonytalansággal teli nap után; szomorúság burkolt be minket a kórház hidegében.



Mikor lesz vége a szívfájdalomnak?




János 11-ben Jézus mozgásban volt. Nem azért, hogy meglátogasson egy hideg kórházi szobát, hanem hogy meglátogasson néhány kedves barátot, akiket szintén megtört a betegség miatt.



Mária és Márta szeretett testvérének, Lázárnak a betegsége a halált hozta, míg a nővérek a Megváltóra vártak. De útra kelve, hogy vigaszt nyújtson a szeretteinek, Jézus többet akart hozni, mint a támogatását. Azért jött, hogy megmutassa a nővéreknek és "a zsidók, akik Máriával voltak a házban" (János 11:31) az Ő szeretetét és hatalmát, mint Isten Fiát.




Ahogy elolvasom Lázár halálának teljes történetét, van egy különleges darab, amely megnyugtatja a saját fájó szívemet. Bár Jézus tudta, hogyan fog végződni ez a nap, tudta, hogy fel fogja támasztani Lázárt a halálból, mégis mélyen átérezte barátai fájdalmát.




"Amikor Jézus látta, hogy Mária sír, és a vele jött zsidók is sírnak, háborgott lelkében és megrendült" (János 11:33).




"Jézus könnyekre fakadt." (János 11:35).




Jézus nem csak megfigyelte a gyászukat, hanem átérezte velük együtt.




A saját szívfájdalmam időszakában már a "Jézus könnyekre fakadt" szavak olvasása is megvigasztal. Ő a betániai nővérekkel volt, és Ő velem van - megérti a fájdalmat, amiben itt és most vagyok.




Az Ő Igéje megerősíti, hogy nemcsak most vigasztal, hanem eljön majd a nap, amikor "'letöröl minden könnyet a szemükről és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jelenések 21:4).




Jézusnak ez a története és barátsága igazi képet ad neked és nekem az Ő szívéről. Ő a barátaival volt a fájdalmukban, és amilyen bizonyosan mi is az Ő szerettei vagyunk, Ő is velünk van.




Jelenleg nem tudom a kórházi történetem teljes végét. Bár szeretnék kérdéseket feltenni, és elgondolkodni e szenvedés célján, ragaszkodom ahhoz, amit hit által hiszek és tudok. Ahogy Jézus mondta a tanítványainak a János 11:4-ben: " Ez a betegség nem halálos, hanem az Isten dicsőségét szolgálja, hogy általa megdicsőüljön az Isten fia." 


Jézus, Te Máriával és Mártával voltál az ő szomorúságukban, és Te velem vagy az enyémben. Köszönöm Neked! Bízom benned, hogy mindezt a te dicsőségedre dolgozod ki. Jézus nevében, Ámen.













Forrás:
Lynn Cowell
Daily Devotions
If You Don’t Know When the Heartache Will End     

fotó:canva.com  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések