Amikor a lélek vérzik

"Akarsz-e meggyógyulni?"

(János evangéliuma 5:6b)

Amikor a tizenkét éve vérző asszony meggyógyításának történetét olvassuk, akkor nehéz elképzelnünk, itt a XXI. században, hogy ez a típusú betegség ilyen sokáig fenn állhatott. Jézus idejében lévő kezdetleges ismeretek óta a tudomány rengeteget fejlődött, és ma már teljesen valószínűtlennek tűnik az asszony állapota.

A véleményem szerint azonban még a ma is nagyon sok különféle krónikus vérzésben szenvedő asszony él. Azzal a különbséggel, hogy nekünk most a szívünk vérzik. 

Nők, akik  minden reggel olyan emlékkel a szívükben ébrednek, ami feltépi a sebeket, abban bíznak, hogy a fájdalom egyszer majd csak elmúlik,.
Nők, akik vágynak a következő szavak után: "Menj el békességben, megszabadultál szenvedéseidtől."

A vérfolyásos asszony nem különbözött tőlünk. Miközben a látható betegsége fizikai jellegű volt, mégis a lelkének fájdalmai irányították életét. Egy döntő pillanatban azonban, egy meghatározó döntéssel, kinyújtotta kezét Jézus felé gyógyulás után vágyakozva.

Jézus szeretne bennünket megszabadítani, de a börtön celláinkból nem fog kituszkolni bennünket. Ő kinyitja az ajtót, azonban a lépést nekünk kell megtennünk. Választhatjuk azt, hogy tovább vérzünk, megmaradunk fájdalmainkban, és a sebeinket nyalogatjuk. Ne felejtsd el kedves barátnőm, ez döntés kérdése. Jézus így szól: "én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek." (János 10:10)
Ő ezt szeretné megadni mindannyiunk számára. Meg kell ragadnunk ezt az igazságot, ugyanúgy, ahogy a tizenkét éve szenvedő asszony megragadta a gyógyulás lehetőségét.

János evangéliumának ötödik fejezetében Jézus találkozik egy mozgás képtelen emberrel egy tónál, ahol a "A betegek, vakok, sánták, sorvadásosak tömege feküdt". Úgy képzelték, hogy amikor egy angyal felkavarja a vizet, akkor az első belépő meggyógyulhat. Ez az ember harmincnyolc év óta volt a betegségében.

Jézus odament hozzá, és feltett neki egy furcsa kérdést: "Akarsz-e meggyógyulni?"

Lehet, hogy mégsem volt ez a kérdés annyira különös. Sokszor jól érezzük magunkat állapotunkban, és egy lepelként bújunk meg mögötte. Lelkileg megsebzett áldozatokként élünk, igazából nem is akarva a gyógyulást.

Jézus azt mondta az asszonynak: "A te hited meggyógyított téged. Menj el békességben, és szabadulj meg a szenvedéseidtől." Ugyanezt a gyógyulást ajánlja fel ma is Jézus számodra és számomra is.

Atyám, belefáradtam abba, hogy szüntelenül betegként éljek. Szeretném ma kinyújtani a kezed, és megérinteni ruhád szegélyét, hogy meggyógyulhassak. Igen, szeretnék meggyógyulni. Kérlek, adj hitet, hogy szabadságban és győzelemben élhessek. Jézus nevében, ámen.


Hordozol olyan lelki sérülést magadban, amit nehezen engedsz el?

Szeretnél meggyógyulni?

Ez egy kockázatos kérdés. A bénának is fel kellett állnia a megszokott helyéről, meg kellett tanulnia járni, munkát kellett találnia, és meg kellett tanulnia, miként éljen egészséges emberként. Ez nagy változás volt számára 38 év után.
Ezt te is meg tudod tenni! El tudod engedni a múltat, és győzelemben, szabadságban élhetsz ezután. Miért nem kezded el már a mai napon?



(Forrás:January 27, 2014 When the Soul Bleeds,Sharon Jaynes
Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013

Used with permission

www.girlfriendsingod.com)

Megjegyzések

  1. Ez a kérdés újra meg újra megjelenik előttem. Férjem hozta haza Gyökössy Endre: Akarsz-e meggyógyulni c. könyvét kb. 2000-ben, amikor mély depresszióban voltam. Elérhető neten is: http://documents.tips/documents/gyoekoessy-endre-akarsz-e-meggyogyulni-5623fcad6a252.html. Érdemes belemerülni! Mert mindaddig, amíg nem akarok meggyógyulni és nem nyújtom ki kezem, hogy megérintsem Jézus ruhája szegélyét, nem fogok meggyógyulni. A gyógyulás szó alatt mindenki mást ért! Lelki vagy testi gyógyulásról legyen is szó, mindenkinek saját definíciója van erre a fogalomra. Éva

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések