Üvegszilánkok

Amíg nálatok van a világosság, higgyetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek!


(János evangéliuma 12:36)

A műtermemben szerteszéjjel hevernek a félig elrágott színes ceruzák, a régi festék tubusok és illusztrációk tömbkellege mely alig fér el az irattartókban. Nemrég, rendrakás közben üvegdarabkákat pillantottam meg egy polcon az ablak közelében. Észrevettem, hogy amikor a napsugár rávetődik a szilánkokra, akkor lenyűgöző, színes fénysugár árad szét a szobában.

A szilánknak ezernyi szöge van, amelyen a fény megtörve számtalan irányba vetítődik szerteszét. Az üvegnek össze kell törnie, hogy ez megtörténhessen, egy szimpla egyszerű palack esetében egyáltalán nem ragyog így a fény.

Ez a törvényszerűség nem csak a szilánkra, hanem az összetört életekre is igaz. És az összetört álmokra, az összetört szívekre és a darabokra hullt reménységre. Olyan szétzilált életre, amely látszólag menthetetlen. De az adott időben, az ima gyümölcseként egy ilyen élet sokkal fényesebben tud ragyogni, mint egy összetöretés nélküli élet. Mert amikor az Úr Jézus világossága felragyog egy darabokra hullt életben, akkor a hívő ember reménysége csillan fel.

Maga, az anyag tulajdonsága az, amelynek köszönhetően így tükröződik a fény. Mert leginkább a megtört dolgokon pompázik leginkább ezernyi színében a fénysugár.

Egyedül a mi hatalmas Istenünk tud lehajolni, és az egyébként a darabjaira hulltból egy csodálatosat alkotni. Mert Ővele semmi sem vész kárba. Minden összetört álmot és fájó szívet helyreállít az Ő szerető, kedves érintése. Lehet, hogy életedet darabjaira törte a fájdalom, a bánat vagy a bűn, de Isten már egy kaleidoszkópot tervezett számodra, melyen keresztül fényesen ragyoghat az Ő csodálatos Fénye.

Világ Világossága, kérlek ragyogd be Földünk rejtett sötét zugait a mai napon. Azért imádkozom, hogy a megtört emberek, a fájdalmat hordozók, a csalódottak válaszoljanak a te szerető érintésedre. Kérlek add, hogy gyermekeid igazi világossággá váljanak, amint Te felragyogsz a szívükben, hogy ezáltal környezetükre is rávetődhessen Fényed. Felajánlom Neked életem összetört darabjait, hogy azon keresztül ragyoghass Jézus, kérlek, ragyogj!




http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések