Hányszor kell még elmondanom?

"Akinek van füle a hallásra, hallja." 

Máté 11:15

Mint a legtöbb anyának, nekem is vannak megszokott mondataim, amiket napi szinten használok kis csapatom irányítgatásához.

"Vesd meg az ágyadat!"

"Ne bántsd az öcsédet!"

"Mehettek játszani."

Néha azért, amikor eszembe jut, elejtek egy "Szeretlek"-et is.

Egyik nap, hét gyermekem egyike meglehetősen engedetlen volt. Passziv viselkedésére adott válaszom egy lelki fröccs volt, tele olyan mondatokkal, mint:

"Melyik része nem világos számodra?"

"Érted, hogy mit próbálok elmagyarázni neked?"

"Mi a baj?"

"Soha nem kérnék olyat, amiről azt gondolom, hogy nem tudod megtenni, vagy amiben ne lennék hajlandó segíteni."

"Figyelsz egyáltalán?"

Ahogy kimondtam ezeket a mondatokat, hirtelen lefagytam. Mintha Istent hallottam volna, amint azt mondja nekem: "Rachael, te figyelsz Rám? Szerintem elég világos voltam. Van néhány dolog, amit szeretném ha megtennél, és ígérem, segítek neked ezekben."

A felismerés pillanatában megdorgált gyermekem elillant, én pedig egyedül maradtam Mennyei Atyám kérdésevel: "Rachael, te figyelsz Rám?"

Lelepleződtem. Nem figyeltem. Hallottam, de nem engedelmeskedtem. Valójában észre sem vettem azt a bűnömet, amit gyermekemben azonnal kiszúrtam.

Néha azok a dolgok, amiket gyermekeinknek mondunk, megegyeznek azokkal, amiket Isnen nekünk - gyermekeinek - mond, hogy meghalljuk:

"Maradj veszteg!"

"Azért, mert Én vagyok a Szülő!"

"Figyelj Rám!"

"Kérlek, csak bízz Bennem!"

"Takarítsd ki a szemetet!"

"Osszátok meg!"

Gondold át azokat a dolgokat, amiket gyakran mondogatsz másoknak. Hallod, amint Mennyei Atyád ugyan ezeket suttogja neked?

Isten mindig szól. Mai igénk pedig azt mondja, hogy: "Akinek van füle a hallásra, hallja." Máté 11:15

Te mit hallasz meg?

Arra kér, hogy maradj veszteg és várj az Ő időzítésére? Vagy talán cselekvésre hív? Azt akarja, hogy bízz Benne? Vagy egyszerűen csak tudatni akarja, hogy Ő megérti érzéseidet? 

De ami mindennél fontosabb, Mennyei Atyád azt szeretné, hogy meghalld mennyire szeret téged!



Drága Uram, kérlek segíts odafigyelnem Rád, hogy meghalljam amit mondani akarsz nekem. Segíts, hogy első hallásra tudjak örömmel engedelmeskedni. Te tisztán, és világosan szólsz, Uram! Minden alkotásod dicsőségedről tanúskodik. Kérlek, indítsd szívemet, hogy tudjak veszteg maradni, és segíts, hogy megismerjem akaratodat. Jézus nevében, Ámen.




Forrás: proverbs31.org 2016.07.27 Rachael Carman: How Many Times Do I Have To Tell You?, fordítás: Király Mónika, fotó: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések