A kincs

"Hasonló a mennyek országa a kincshez, amelyet elrejtettek a szántóföldben. Egy ember megtalálta, újra elrejtette, aztán örömében elment, eladta mindenét, amije csak volt, és megvette a szántóföldet. Hasonló a mennyek országa a kereskedő emberhez, aki szép gyöngyöket keresett. Amikor talált egy sokat érő gyöngyöt, elment, eladta mindenét, amije csak volt, és megvette azt." Mt 13,44-46

 

Ha rátaláltál Istenre, beengedted a lelkedbe, átadtad Neki az irányítást az életed, a gondolataid, a szavaid felett: megtaláltad a kincset. Átéled ennek örömét, békéjét, biztonságát. Ám ahhoz, hogy a kincset megtarthasd, hogy valóban a tiéd legyen, meg kell vásárolnod: mindenről le kell mondanod, ami addig örömöt okozott, amit a magadénak tudtál, amit magadként, énedként ismertél. Nem csak bűnökről, bűnös hajlamokról, hanem minden apró kis, jelentéktelennek látszó dologról, amiről azt hitted, jár neked. Egy filmről vagy sorozatról, amivel kikapcsolódsz, a napirendedről, utazásról, lelkigyakorlatról is akár. Mindenről, amihez kötődsz, amiben örömöt találsz.
Aztán mikor Isten átveszi helyét mindezeknek, az így megnyert békében és örömben újra visszakapsz mindent, és annál még sokkal többet. Újra nézheted a sorozatodat, de már nem zavar, ha valaki épp akkor telefonál; visszatérhetsz a napirendedhez, de nem borít ki, ha valami akadályoz benne.
Az ellenségnek, a sötétség fiának nem tetszik ez az új állapot. Próbál becserkészni, visszahódítani. Eléd hozza azokat a dolgokat, amiket szerettél, amikről lemondtál. Csábít, suttog a füledbe: ugyan, ez nem nagy dolog, jár neked, megérdemled. Azonnal kapaszkodj Istenbe, kérd Jézust, mutasson rá, ha valóban a kísértő szólított meg.
Vannak még alattomosabb módszerei: templomba készülsz. Nagyon vágysz már rá, hogy közösségben, és mégis teljes összeszedettségben csak Vele legyél. És ekkor hív fel valaki, és első szavaiból tudod, hogy nagyon nagy szüksége van most a beszélgetésre. De neked templomba kell menned. Már nem azért, mert „kötelező”, hanem azért mert vágysz Rá. Hogyan döntesz? Észreveszed-e, ha a kísértő a templommal kísért? Azonnal kapcsold Istent, s pontosan tudni fogod, mit kell választanod. S ha folytatod a beszélgetést, észre fogod venni, hogy már nem a te szavaidat mondod, hanem Ő szól általad ahhoz a testvéredhez, akinek segítségre, bátorításra van szüksége.
A vágyaiddal fizetsz a kincsért, és a vágyaid akár Őrá is irányulhatnak. Arról is le kell tudnod mondani. A teljes elszegényedésed, kiüresedésed tesz elég gazdaggá ahhoz, hogy megvásárolhasd a Kincset.
Ne félj. Az Ő kezében leszel. Észre fogod venni, hogy mindened meglesz, ami azelőtt. De tisztán, szabadon, a megfelelő időben. Bosszankodás, attól való aggódás nélkül, hogy elveszítheted, vagy nem kapod meg, amire vágytál.
Ám légy felkészülve a támadásra. Nem emberektől fog érkezni, az túl nyilvánvaló lenne. Apró kis események jelzik majd, amik úgy akarnak eltéríteni, hogy észre se vedd az irányváltást. Ha Jézus benned él, meg fogod látni a csapdákat, a rosszul beállított váltót. Olyankor mosolyogj össze Jézussal, és ez erejét fogja venni minden támadásnak.


Így értsd az ígéretet a Jeremiás 15:19-21-ből:
„Ha visszatérsz, engedlek visszatérni, hogy színem előtt állhass; és ha előhozod az értékest az értéktelenből, mintegy az én szám leszel. Térjenek vissza ők hozzád, de te ne térj vissza hozzájuk! Ez előtt a nép előtt bevehetetlen ércfallá teszlek téged. Harcolnak majd ellened, de nem bírnak veled; mert én veled vagyok, hogy megszabadítsalak és megmentselek téged -- mondja az Úr. -- Megmentelek téged a gonoszok kezéből, és megváltalak az erőszakosok markából.''

(www.eszmelkedesek.blogspot.hu, fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

  1. Nagyon tápláló,bátorító!!!Vannak vágyaim amik nem valósulnak meg és nagyon fájnak.Van unokám de nem lehetek a nagymamája. Van családunk a férjemmel de egyedül vagyunk. Úgy vágytam mindig egy nagy családra! Örökbe fogadtak,szüleim elmentek már a 3 gyerekemen kívül nincs vér szerinti rokonom,ők meg nem tartanak kapcsolatot velem!! 13 év egyedüllét után Isten megajándékozott hívő férjjel akinek 3hívő gyermeke van és 10 unokája. De ők sem tartják a kapcsolatot velünk.Mégis egyedül vagyunk. Isten szeretete kegyelme tart minket,Ő velünk van,de néha nagyon fáj ez!!!Ilyen világban élünk.Jézus a menedékünk! Ezért vagyok hálás ezért az oldalért! Áldás van a munkátokon !!!Legyetek áldottak!!!Jó,hogy vagytok!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések