A remény szavai

"Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és az Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben." 

2 Thesszalonika 2:16-17

A Biblia újra és újra az Atya szeretetéről vagy Jézus szeretetéről beszél. A mai ige azonban az Atyáról és a Fiúról együtt beszél: " Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és az Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben."
Isten soha nem a félelem vagy a kudarc, a reménytelenség vagy a csalódottság szavait súgja a szívedbe. Soha nem fogod hallani a hangját, amely azt tanácsolja neked, hogy add meg magad vagy légy kétségbeesett. Ha mégis ilyen sötét, negatív, cinikus szavakat hallasz visszhangozni a lelkedben, akkor biztosan tudhatod, honnan származnak ... és nem Istentől. Amikor az Úr a szívedre beszél, akkor a remény és a győzelem, a nyugalom és a béke, az öröm és a diadal szavait mondja. Ha a szívednek ma megerősítésre van szüksége, takarítsd ki a zűrzavart az elmédből, nyisd ki Isten Igéjét, és figyelj az "örök vigasztalás és reménység" hangjára.


Mivel a te szereteted van a szívemben, Uram,  ezért van mit adnom. Mivel "jó reménységet" oltottál a lelkembe, van bizodalmam, amit továbbadhatok másoknak. Mivel te elárasztottad a fényedet a lelkem sarkaiba, van világosságom, amit elvihetek oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A Spectacle of Glory
Joni Eareckson Tada
2016, Zondervan
Fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/kezek-kezeben-tart-remeny-sarga-viragok-5063828/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések