Elfáradtál?

Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, és meggyógyította betegeiket. Amikor esteledett, odamentek hozzá tanítványai, és ezt mondták: Lakatlan ez a hely, és későre jár. Bocsásd el a sokaságot, hogy menjenek a falvakba, és vegyenek élelmet maguknak. Jézus azonban ezt mondta nekik: Nem kell elmenniük: ti adjatok nekik enni!



Máté 14:14-16




Az elmúlt huszonnégy órában a következő események történtek: Miután Jézus egy forró, poros délutánon a tömeget tanította, tudomására jutott Keresztelő János halálának szomorú híre. És ahelyett, hogy elvonult volna a gyászt feldolgozni, a körülötte lévők szükségleteire figyelt, ételt adott ötezer embernek. Már jóval napnyugta után szedték össze a kosarakba a maradékot. Miután kihajóztak a tengerre, Jézus megmentette tanítványait egy éjszakai viharban. Napfelkeltekor érték el a másik partot, ahol ismét egy tömeg várta őket.


Mindezt hogyan kezelte az Úr? "Nem kell elmenniük" hangzott bátorító szava. Annak ellenére, hogy Jézus egy egész napon át nem aludt, nem fáradt el az emberek iránti szeretetében. Együttérzőn fogta meg az idősek ráncos kezeit. Letérdelt, hogy a gyermekek homlokából elsimítsa a tincseket. Felemelte a fátylát a prostituáltnak, hogy rámosolyoghasson.


Jézus soha sem fárad el szeretetében.


Vannak olyan napok, amikor úgy érzed, hogy érzelmileg és fizikailag tűrőképességed határán vagy, Jézus ekkor így biztat téged: "Jöjjetek énhozzám mindannyian kik megfáradtatok és meg vagytok terhelve..."


Krisztus azért tudja a te terheidet is hordozni, mert egykor az Ő vállait is súlyos terhek nyomasztották. Jézus ha fizikailag ki is merült, lelkileg mindig szilárd talajon maradt. Ezért pihenhetsz meg Őbenne, és ezért kapsz mindig erőt a folytatáshoz is.

Uram, Jézus! Dicsőítelek fáradhatatlan, örökké tartó, el nem fogyó, mindig adakozó és odafigyelő szeretetedért. Szeretnék benned megpihenni és ismét erőre kapni.







(forrás: Joni and Friends Daily Devotionals, So You're Exhausted?, http://www.joniandfriends.org/daily-devotional/)

Megjegyzések

  1. Szeretném én is elfogadni igy a veszteséget, hogy ne torpanjak meg hanem tudják tovább menni hinni hogy neki minderre van hatalma!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések