Árva madár

"...olyan vagyok, mint a magános madár a háztetőn"



Fészkedet szétszaggatta a vihar? Elvesztetted a párodat? Jézus tudja, milyen érzés. Őt sem értették tanítványai. Azon vitatkoztak, hogy ki a nagyobb köztük. Élete legnehezebb pillanataiban nem tudtak vele imádkozni. A kereszten így kiáltott fel: "Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?"(Máté 27:46)

Ma hazajöhetsz Istenhez! Megépítheted fészkedet, és felnevelheted családodat menedékre találva az ő védelme alatt. "Még a veréb is talál házat, és a fecske is fészket, ahová fiókáit helyezi oltáraidnál, Seregek Ura, királyom és Istenem!" (Zsoltárok 84:4)
 Nála biztonságban érezheted magad. Megszabadít az elutasítástól és magánytól való félelemtől. Isten elől nem lehet elrejtőzni, de el lehet rejtőzni benne. Ha hódolattal meghajolsz előtte, ő fel fog emelni, és megadja, hogy újra értékesnek érezd magad.

A magányosság megsemmisítően tud hatni az önértékelésre. A fiatalok azon gondolkoznak, vajon megtalálják-e valaha a megfelelő társat, akivel összeházasodhatnak. Az idős emberek attól félnek, hogy nem lesz mellettük senki, amikor befejezik életüket. Isten, aki tudta, hogy Ádám nem teljes egyedül, nem csak megteremtette neki Évát, de oda is vitte hozzá, és be is mutatta őket egymásnak. Ő érted is meg tudja tenni ugyanezt. Ha megözvegyültél, elváltál vagy soha nem is házasodtál meg, és szeretnél társat találni, ne aggódj! Isten azt mondja: "Tudom, hol laksz..." (Jelenések 2:13 NKJV).
Isten tudja a nevedet, lakcímedet, minden apró részletet rólad. Sőt mi több, törődik is veled! Még egy gondolat: néha a magányosság nem a vonzalom hiánya, hanem az irány hiánya; nem az emberek hiányoznak az életből, hanem a cél. Kezdj el te mások felé fordulni! Keress egy olyan szükséget, amit senki nem tölt be, add bele magadat, és figyeld, hogyan alakulnak a dolgok a te javadra!

    Krisztus földi életének idején nem árultak hamburgereket, de pálcára tűzött sült veréb kapható volt. Egy rézpénzért kettőt is lehetett belőle venni. Két rézpénzért viszont már öt verebet adtak, az ötödiket ráadásnak. Egyetlen veréb ennyire értéktelen volt. Úgy érzed, ha nem lennél senkinek nem hiányoznál mintha az életed semmi sem jelentene? Meglepődnél, ha tudnád, hogy milyen sok ember még híresek vagy magas beosztásban lévők is küzdenek kisebbrendűségi érzéssel, és elégtelennek, alkalmatlannak érzik magukat. Amikor értéktelennek érzed magad, arra a következtetésre jutsz, hogy nyilván másik is annak tartanak, ezért félve közeledsz hozzájuk, vagy éppen támadóan, esetleg sértődötten. Mi a megoldás? Ne feledd, hogy Isten szemében értékes vagy! Az ő szeretete nem utasít el, nála teljes elfogadás vár. Így jó összeköttetésed van! Magas helyen van barátod. Jézus azt mondta: "titeket...barátaimnak mondalak..." (János 15:15)
Isten tud róla, ha lezuhansz, és ő újra fel akar emelni. Lehet, hogy magasan szálltál, aztán hibáztál valamiben. Talán egy titkos közdelem tett kárt benned, valami, amiről senkinek sem tudtál beszélni. Vagy valaki, akit szerettél, elárulta bizalmadat. Most félsz újrakezdeni, félsz, hogy nem tudsz felülemelkedni a múltadon, hogy beteljesítsd rendeltetésedet. Nem számít hányszor buktál el, Isten továbbra is szeret. Támadás ért az életed egy bizonyos területén, és ez a dolog mostanra az újra ismétlődő kudarcok területévé vált? Megkérdezted már magadtól, miről is szól valójában ez a harc? Figyelj csak: a küzdelem nem a múltadért, a jövődért folyik! Ezért vagy célpont, Isten, aki Jónásnak és Péternek második esélyt adott, téged is fel fog emelni a porból, és újjáformálja életedet valami gyönyörűségessé. Isten látta, amikor lezuhantál, ezért nincs értelme megpróbálni elbújni előle. Isten keres téged, mint ahogy a pásztor is elment megkeresni az eltévedt bárányt. Nem azért keres, hogy elítéljen, hanem, hogy helyreállítson.



Bob és Debby Gass

( Élj egyedül is teljes életet- A magányosság kezelése
- Válogatás a Mai ige legjobb elmélkedéseiből)
Kép: pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések