A kölcsönvett mosoly

Mert te voltál a segítségem, szárnyad árnyékában ujjongok.


63. Zsoltár 7.

Egy keresztény konferencián a zsúfolt női mosdóban egy jól öltözött hölgy miután felfrissítette a sminkjét, felém fordulva így szólt: „Joni, mindig olyan összeszedettnek és boldognak tűnsz a tolószékedben. Bárcsak én is ilyen boldog lehetnék! Hogy csinálod?" A többi hölgy a teremben egyetértően bólogatott.

„Ez nem az én művem”, válaszoltam. „Elmesélhetem nektek, milyen hangulattal ébredtem ma reggel?” A hölgyek közelebb jöttek, hogy meghallgassanak. „Egy átlagos nap a következőképpen telik: Ken elmegy dolgozni 6 órakor, és 7 óráig egyedül vagyok a házban. Ekkor nyílik az ajtó, és a barátnőm megérkezik, hogy felkészítsen a napra. Miközben ő elkészíti a kávét, én így imádkozom: Uram, a barátnőm azért van itt, hogy megfürdessen, felöltöztessen, beültessen a tolószékembe, megfésüljön, megmossa a fogamat, és elindítson a napi teendőim elvégzésére. Nincs már több erőm, hogy ugyanezen a rutinfeladatokon újra végighaladjak. Kimerültem. Még egy mosolyt sem tudok összekaparni, de tudom, hogy Te készen vagy kölcsönadni a tiédet. Elkérhetném? Nagy szükségem van Rád, Istenem.”

„Így amikor a barátnőm belép a hálószobám ajtaján, felé fordulok, és egy mennyből érkező mosollyal az arcomon köszöntöm. Ez a mosoly nem belőlem jön, ez Istené. Az örömet, melyet ma láttok rajtam, - és a mozogni nem tudó lábaimra mutattam-, ma reggel kaptam a mennytől.”

Megtanultam, és bízom abban, hogy ezek a hölgyek is magukévá fogják tenni azt az igazságot, hogy minél gyengébbek vagyunk, annál inkább Istenbe kell kapaszkodnunk. És minél szorosabban Istenbe kapaszkodunk, annál erősebbnek, hatalmasabbnak ismerjük meg Őt.

Életed mely területén érzed magad gyengének? Kérj ezen területekre Istentől erőt, bátorságot és örömet. A mennyből érkező ajándékok a környezetednek fel fog tűnni. Ne mulaszd el tudatni velük, honnan kaptad őket!

Uram! Kérlek légy az erőm a mai napon. Nem csak azokon a területeken, amelyekről tudom, hogy a gyengeségeim, hanem ott is, ahol úgy gondolom, hogy erős vagyok. Semmit sem szeretnék magamnak tulajdonítani, minden dicsőség Téged illet. Ámen.








(Forrás: Joni Earackson Tada, A Borrowed Smile, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések