Egy misszionárius naplójából

Kedves barátaim és testvéreim!

Hatalmas hőhullám söpör keresztül a világon: a hőmérők világrekordokat mérnek. Itt nálunk már most 38 cm-rel alacsonyabb az Amazonász vízszintje az átlagosnál, s még közel két hónap van az esős évszak kezdetéig. Eddig ismeretlen JÉGESŐ esett Santarém környékén tegnap. A világ politikai helyzete is forrásponton van. Minden oldalról érezzük és látjuk a Bibliában írt “ idők jeleit”.
Krisztus menyasszonyaként izgalommal veszünk részt az Ő érkezését előkészítő szakaszban. Érezzük a sürgősséget; a felelősséget. Szeretnénk maximálisan elvégezni a ránkbízott feladatot:
Máté 28:19…” menjetek el és tegyetek tanítványokká minden népeket…”
Ebben az évben megújult a nemzetközi mozgás; kezd visszaállni a nemzetközi csoportok ideutazása és segítsége.

A Bethany Fellowship először küldött csapatot; élményükön keresztül új szemmel láttuk és kísértük végig a kiváltságot, hogy szolgálhatjuk Királyunkat az Arapiuns folyó-menti ATROCAL faluban. Új csoportoknál kezdjük a bemutatkozásnál a misszió alapításának történetétől…és befejezzük az utolsó talicska betonjával…
A BF 10 férfiből álló csoportja a brazil brigáddal együtt 4 teljes nap alatt felépítette a közösség első gyülekezetét. Minden perc kihasználva. Két hajóval mentünk. A hajóink csak egy bizonyos partig mehettek, onnan mindent motorcsónakba kellett rakni és így került el építőanyag, orvosi felszerelések, élelem… a faluig. Nyüzsgő élet vonta be a helyieket is egy olyan mozgásba, ami a Szent Lélek lüktetésén alapult. Éreztük és láttuk ennek gyümölcsét a vidám gyermek arcokon, a betegek gyógyulásán keresztül; lelki gondozás, lelki egység, családi kapcsolatok megújulásában; a férfiak sikeres vadászatát a hölgyek vidám csevegése mellett varázsolták élelemmé a nyitott tűzhelyen; amit a hajóból hozott ebéddel együtt fogyasztottunk el többször is a kaucsukfák árnyékában. Egy erdei túrán keresztül elvezettek minket addig a helyig, ahol a helyiek kivágták a fát az építkezéshez szükséges faanyaghoz; 2.5 km-en keresztül, a vállukon cipelték a gerendákat a “tetthelyre” az érkezésünk előtt. Ottlétünk alatt az építő brigád erejét nem kímélve húzta-tolta két-kerekes ökrös-szekéren a cementet, téglát, homokot, hullám-palát a partról ( ökör nem volt!)… és a kopácsolás , nevetés és dicsőítő zenei háttérrel növekedett napról napra az épület.
Utolsó este az épület előtti tisztáson dicsőítettük Isten - mivel a beton még nem kötött meg, nem mehettünk be. De a nyitott ég alatt mintha még közvetlenebbül tapasztalhattuk volna meg Istenünk jelenlétét, hálánk és imádatunk szállt fel Hozzá.

Egy kis statisztika:
Fogorvosi rendelés: 52 személy
Orvosi/ nővéri ellátás: 81 személy
Gyógyszer kiadás: 224 doboz
Gyerek misszió: 15 alkalom
Önkéntesek száma: 40 személy plusz a Bethany Fellowship emberei
Plusz: Női alkalom, házi csoport, ima betegekért házaknál, család-lelkigondozás
Megtérők: 5 személy az utolsó este, plusz mások is egyedi imák alkalmával

A Bethany Fellowship csoportja már most lefoglalta jövő évre is a dátumát és 16 férfi munkaerőt szeretnének hozni. Hozzájuk hasonlóan már most kommunikálok több gyülekezettel a 2024-es évre: 16 heti kiutazás már előkészületben! Emellett Kanadából és Magyarországról is várjuk az új, rövid időszakos egyéni önkénteseinket. Izgalmas év előtt állunk!
Köszönöm, hogy te is rész veszel ebben a munkában szereteteddel, imáiddal, támogatásoddal. Kiváltságnak tekintem, hogy a front vonalon lehetek és tapasztalom első kézből, mit jelent szenvedni Krisztusért és az aratásban részt venni. Imádkozom, hogy a Szent Lélek egysége erősödjék népe között minden külső befolyás ellenére!
Békesség és Erő legyen velünk minden napon!

Szeretettel: Viktória
Santarém, 2O23. Október 23





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések