Gyógyulás, amire a testem emlékszik



 "Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta. Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg." Ézsaiás 53 4-5


Az elmúlt egy hónapnak megvoltak az esélyei egy boldog időszakra, legalábbis a jelek szerint. Idős édesanyám új lakhelyet talált - egy biztonságos helyet, ahol új barátokat szerezhet, és ahol olyan ellátást kaphat amire szüksége van.

Anya izgatottan várta az új kezdetet, és mégis időnként volt egy kis teher a szívemben, amit nem tudtam pontosan meghatározni. Te is tapasztaltál már szomorúságot vagy bánatot, és őszintén szólva nem tudtad, miért?

Amikor egy újabb dobozt cipeltünk anya új lakásába, a nővérem megállított az előszobában. "Nehéz időket éltem át. Anya háza az utolsó kapcsolatom apával" - árulta el.

Szóval erről volt szó.

Édesapánkat több mint húsz évvel ezelőtt rákban vesztette el a családunk. Mégis, ahogy válogattunk és pakoltunk anya otthonában, apa holmijának elajándékozása a bánat új érzéseit hozta felszínre, amelyeket nem is vettem észre.

Szerencsére a nővérem rámutatott erre, és segített felismerni a szomorúságom forrását. Elmesélte, hogy egy korábbi pszichológus megtanította neki, hogy lassítson le, kérdezze meg magát, mit érez, és próbálja meg azonosítani ezeknek az érzéseknek a forrását.

Néha magunktól nem tudjuk, miért érezzük azt, amit érzünk. A testünk azt mondja, hogy szomorúak vagyunk, és nem tudjuk, miért. Ilyenkor talán áldott helyzetben vagyunk, ha van egy testvérünk, egy házastársunk vagy egy testvérünk Krisztus testében, aki segíthet azonosítani a lelki okot. Lehet, hogy úgy döntünk, hogy felkeresünk egy lelkigondozót, aki segíthet mélyebbre hatolni a fájdalmunk gyökereinek felderítésében. Legfőképpen pedig a bennünk lakozó Szentlélekre tekinthetünk, és kérhetjük, hogy fedje fel, hol van szükségünk arra, hogy Jézus gyógyításával eljöjjön.

Ézsaiás 53-ban Ézsaiás megjövendöli a Krisztust, aki el fog jönni, és el is jött a gyógyulásunkért.

Az Ézsaiás 53:3a leírja, hogy Jézus "Megvetett volt, és emberektől elhagyatott, fájdalmak férfia, betegség ismerője." Amíg Jézus emberként a földön volt, ugyanazokat a szenvedéseket élte át, mint mi. Jól ismerte a szenvedést, még a gyász fájdalmát is.

Amikor anyát felkészítettem a költözésre, azt gondoltam, hogy egyszerűen csak egy kötelességet teljesítek. De a szívem és a lelkem visszavitt az időben, emlékezve. Nem ismertem fel a gyászt, ahogy visszatáncolt a szívembe.

Bár kezdetben nem tudtam pontosan meghatározni bánatom forrását, a testem emlékezett. A szerszámok apa fészerében, egy véletlen ing a komód fiókjában, a ceruzatartója az íróasztaláról - mindegyik olyan kapcsolatot teremtett, amelyre nem figyeltem. A fájdalom, amit éreztem, azt jelentette, hogy több gyógyulásra van szükség.

Jézus meghalt ezért a bánatért, valamint mindenféle bánatért. Az Ézsaiás 53:4-5 folytatja, hogy elmondja nekünk:  "Pedig a mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta. Mi meg azt gondoltuk, hogy Isten csapása sújtotta és kínozta. Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg." Ézsaiás 53 4-5

Jézus szenvedett bűneink bocsánatáért, és azért szenvedett, hogy mi egészek lehessünk. Az Ő vágya, hogy meggyógyuljunk a fájdalmainkból. Azt akarja, hogy megtapasztaljuk "az életet, és a legteljesebb életet"

Bár életünknek lehetnek olyan részei, amelyeket nem értünk teljesen, Jézus teljesen megért minket, és teljesen meg akar gyógyítani és helyre akar állítani minket. Akár a fájdalmunk valami régmúlt időkből származó dolog, akár egy friss seb, ami tegnap történt, Ő készen áll arra, hogy békét és gyógyulást hozzon elménkbe és lelkünkbe.

Jézusom, én nem is tudom, honnan származik némelyik bánatom, de Te tudod. Te már akkor ismertél engem, amikor még csak formálódtam. Jöjj el a Te gyógyításoddal. Állítsd helyre szívemet, lelkemet és elmémet, hogy teljes mértékben megtapasztalhassam azt az életet, amelyet Te kívánsz nekem. Jézus nevében, Ámen.



Lynn Cowell
Healing What My Body Remembers
October 26, 2021
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/10/26/healing-what-my-body-remembers
Fotó: pixabay.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések