Az elutasítás elengedése

   Az Úr nem veti el népét, nem hagyja el örökségét. Zsoltárok 94:14 

Amikor Larát bevitték a sürgősségire stroke gyanújával, a férje felhívta Lara felnőtt lányát, hogy elmondja ezt neki. A lánya viszont azt mondta, hogy nem megy be a kórházba hozzá. Pár hónappal később Lara vásárolni ment és látta a lányát, ahogyan egy bevásárló kocsit tol. Amikor lány felnézett és meglátta Larát, megfordította a bevásárló kocsit és elindult a másik irányba.

Miközben Lara mély szívfájdalmában sírni kezdett, azon tűnődött, mikor romlott ez el ennyire? Miért nem akar az életének része lenni?

Elutasítás. Ugye milyen fájdalmas tud lenni? Még az sem szünteti meg a fájdalmat., ha tudod miért fejeződött be egy barátság, miért sétált ki a házasságból, miért nem keres pár találkozás után, vagy csak egyszerűen kitörölt az életéből.  Tudtad, hogy már tanulmányozták az elutasítást, és az érzelmi fájdalom hasonló ahhoz, amikor valaki fizikai fájdalmat él meg? Amikor fájdalmat élünk meg, könnyen az elménk falain tud ragadni olyan hazugság mint, például az, hogy azért hagytak el, mert valami baj van velünk. Másik népszerű hazugság, az amikor, elhisszük, hogy senki nem értheti meg mennyire fáj és mennyire összetörtünk az elutasítás miatt.

Jézus megérti.

Jézus tudta, még mielőtt a Földre jött volna, hogy elutasítással fog szembesülni. Évszázadokkal Jézus születése előtt Ézsaiás próféta ezt írta Jézusról: ,,Megvetett volt és emberektől elhagyatott.” (Ézsaiás 53.3)
Jézus úgy jött a Földre, hogy tudja Isten választott népe, Jézus saját népe, nem csak nemet mondanak majd a kapcsolatra vele, hanem a teljes elutasítást fogják hangoztatni, amikor azt kiáltják ,, Keresztre vele!” (Máté 27:22-23)

Képzeld el, milyen lehetett Jézusnak feltekinteni a duzzadt, véres szemein keresztül és látni az embereket, akik nem olyan régen még gyógyulásért könyörögtek és most a haláláért kiabálnak. Mennyire borzalmas lelki fájdalom, ahogy a zúzódásokkal teli teste a keresztet a Golgotára húzta fel, míg az emberek Őt káromolták, annak ellenére, hogy nem sokkal előtte tanítást és csodákat követeltek Tőle.

Talán azon elmélkedve, hogyan utasították el Jézust visszahozta az emlékeidet arról, hogy téged miképpen utasítottak vissza. Esetleg emlékszel mennyi időt töltöttél azzal az emberrel, vagy milyen ajándékokat adtál neki. Hallgatásuk és elutasításuk miatt azt kérdezed, hogyan tudták elfelejteni mindazt, amit értük tettél. Talán haragszol és úgy érzed kihasználtak.

Te hogyan küzdesz meg az elutasítással? Vagy ami még fontosabb, hogyan engeded el?

Ott van a kísértés, hogy az hisszük, ha az aki elutasított visszatérne az életünkbe, sokkal jobban éreznénk magunkat. Amennyiben így is történne, attól még a visszautasítás már megtörtént, meg kéne küzdeni vele és a félelemmel, hogy újra megtörténik.

Jobb megoldás az, ha meghívjuk Istent az életünkbe, hogy töltse be az űrt az Ő gyógyító szeretetével. Az elutasítás elengedése azzal kezdődik, hogy kitartóan támaszkodunk Isten szeretetének és kapcsolatának alapköveire,amit más ember nem vehet el tőlünk. Ezek az alapok két részből épülnek fel: egy lelki és egy gyakorlati tartó pillére van. Melyik gyakorlati lépéssel tudsz inkább azonosulni ma, ahogy ezeket olvasod?

Lelki tartópillér

Bízz Istenben, hogy Ő soha nem fog elhagyni, még akkor sem ha te visszautasítottad már Őt.


A mai igazság emlékeztet bennünket arra, hogy Isten soha nem hagy el minket, még akkor sem ha mások elhagynak. Isten szeretetét nem lehet sem elveszíteni, sem elnyerni (Római levél 5:8) Az Ő szeretete állhatatos és mindig számíthatsz rá. (Római levél 8:38-39)

Gyakorlati tartópillér:

Ne vedd személyesnek.

Más emberek cselekedetei nem befolyásolják azt, hogy mennyire érdemled meg a szeretetet, vagy a kapcsolatot. Mindig emlékezz erre: ,,Nem taszítja el népét az Úr, nem hagyja el örökségét.” (Zsoltárok 94:14)

Istenem, szükségem van arra, hogy a te szeretetedre támaszkodjak. Nagyon hálás vagyok azért, mert tudom, Te soha nem fogsz elhagyni. Töltsd be az űrt az szívembe a szereteted ismeretével és gyógyítsd be az elutasítás miatt keletkezett sebeimet, hogy újra teljes reménységben élhessek. Jézus nevében, Ámen.




(forrás: girlfriendsingod.com
Barb Roose-Letting Go of Rejection
https://girlfriendsingod.com/letting-go-of-rejection/
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések