Élet egy kísértésekkel teli világban

„Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.”

1 Korinthus 10:13

Otthonainkat egy óceán választja el egymástól, de a szívünket egy olyan barátság köti össze, amely mindig a valóságos lesz. Amikor Regina barátnőm és én szemtől szemben találkozhattunk az államokban, nem csak egy csésze kávét osztottunk meg egymással; megosztottuk egymással a 2020-as, nagyon zűrös évünket is.
Szívfájdító veszteségeket éltünk meg a karantén ideje alatt. Az életet adó közösségeinkkel való kapcsolat megszűnése, a munka, és ezáltal a bevételek csökkenése, és ami a legtragikusabb, az élet elvesztése. Azt is megosztottuk, hogy mit nyertünk, és amit én elmondtam, az nem volt jó.
Az otthonról végzett munka és a járvány miatti többlet szülői tevékenység okozta stresszben és zűrzavarban a taco és a diétás kóla felé fordultam. Egy aprócska lépés, néhány késő esti chips és salsa falatozás hatalmas, egészségtelen méretű botlássá vált, ami miatt többet híztam, mint szerettem volna.
A súlygyarapodáson túl felismertem azokat a kiváltó okokat is, amelyek általában megzavarnak, és régi, egészségtelen szokásokat hozhatnak a napjaimba. Huszonöt évvel ezelőtt hasonló küzdelmek vezettek a kokain- és alkoholfüggőség spiráljába. Itt volt az ideje, hogy megállítsam ezt, és szilárdan megálljak Isten rendíthetetlen Igazságában.
És te, drága barátnőm? Ezekben a kiszámíthatatlan időkben felbukkantak-e régi, egészségtelen szokások, vagy esetleg új berögződések kaptak lábra?

Talán…
  • Az esti egy pohár borból 1-2 üveg lett?
  • Az internetes webáruházakban már nem csak a szükséges dolgokat vetted meg? Talán ez csomagok és számlák elrejtésébe torkollott?
  • Az online közösségi felületeken való görgetés szabotálta a személyes kapcsolataidat, és még soha nem érezted magad ennyire elszigeteltnek vagy magányosnak?
Mit tehetünk, ha egy apró rossz lépés hatalmas bukáshoz vezet? Vagy mit tehetünk az ellen, amit egykor mi irányítottunk, és már átvette a hatalmat felettünk?
Hála az Úrnak, Isten Igéje nem hagy minket kétségek között. Az 1 Korinthus 10:13-ban Pál három olyan eszközt ad, amelyek mindannyiunkhoz szólnak, mégpedig arról, hogyan élhetjük meg a győzelmet, miközben mindenhonnan kísértésekkel bombáznak minket.
  1. Ne feledd, hogy nem vagy egyedül. " Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket." (1 Korinthus 10:13a) Barátnőm, nem te vagy az egyetlen, aki küzd, aki szenved. A titkok zárkózottá tesznek minket. Mondd el valakinek a harcaidat.
  2. Támaszkodj a megbízható és hűséges Istenedre. " Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni." (1 Korinthus 10:13b) Isten veled van. Ő érted van, és mindig megtartja az ígéreteit.
  3. Emlékezz az igazságra! Isten soha nem engedi, hogy követői legyőzhetetlen kísértéssel nézzenek szembe. Soha! Ehelyett ezt teszi: „sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.” (1Korinthus 10:13c). Isten mindig megmutatja a kiutat.
Drága Barátnőm, a kísértés nem bűn. Csak akkor bűn, ha engedünk annak. Ma van az a nap, amikor egy olyan döntést kell hoznunk, amely győzelemre visz minket. Itt az ideje, hogy teljes életet élj és szabadon járj!


Uram, legközelebb, amikor kísértésbe esem, és értéktelen dolgok felé menekülök, emlékeztess az ígéreteidre. Segíts, hogy hozzád forduljak a bajban. Köszönöm, hogy kiutat mutatsz a kísértésből, ami által a Te győzelmedben járhatok. Jézus nevében, Ámen.


https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/11/11/life-in-temptation-nation
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/elelmiszer-egeszseges-no-kez-6551090/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések