A harc, hogy minden helyzetben megláthassuk Jézust

Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.
Máté 5:8 


Nem akartam kimondani. Nem akartam így érezni. Nem akartam ezzel küzdeni. Viszont tudtam, hogy nem lehet problémát megoldani, úgy ha nem ismerem el, hogy van probléma.

Nem vagyok benne biztos, hogy az Úr velem van.

Olyan időszakomat éltem, amikor sokat jártam gyülekezetbe. De mindig volt egy olyan gyanúm, hogy más keresztényeknek közelebbi kapcsolatuk van Istennel, mint nekem.

Úgy tűnt nekik minden sikerül. Hála naplót vezettek és minden nap tele tudtak írni az oldalakat. A Biblia tanulmányozás alatt hihetetlen kinyilatkoztatásokat kaptak, amelyeket így meséltek el: ,,Ezek a versek igazán a szívemhez szólnak...Az Úr valami csodálatosat mutatott meg nekem..." vagy, ,,Látom, hogy Isten milyen hatalmas munkát végez éppen most az életemben."

Hallottam a magabiztosságukat és legszívesebben csendben összepakoltam volna a jegyzeteim és a Bibliám -amiben közel sem volt annyi vers színessel kihúzva, mint az ő Bibliájukban-és elindultam volna haza. Hol rontom el, mi az amit én nem veszek észre?

Néha megéreztem egy átsuhanó bizonyosságot és megnyugvást, amikor felemelt kézzel dicsőítettem az Urat a tömegben. Vagy voltak ritka pillanatok, amikor valami hatalmas történt és azt tudtam mondani: ,,Wow, nézd mi mindent tett Isten!" De nem voltam olyan, mint a többi lány a Biblia órán és túlságosan féltem beismerni a bizonytalanságom és féltem kérdéseket feltenni.

Csak csendben maradtam. Megpróbáltam hasonló megingathatatlan lelki magabiztosságot nyerni, ahogyan azt másoknál láttam. Belül viszont nem tudtam elhessegetni azt a keserű gondolatot, hogy ha Jézus valójában törődik velem, akkor miért érzem azt, hogy rejtve marad előlem? Ha Jézus tényleg szeretne kapcsolatot velem, akkor miért nem látom, miért nem hallom, miért nem ismerem fel Őt? Úgy értem, ha egy emberi kapcsolatom hasonló lenne, azt hinném a másik elhúzódik tőlem, elutasít és inkább azt szeretné, hogy tovább lépjek.

Aztán eszembe jutott pár kapcsolati tanács, amiket már hallottam: Ha valaki javítani szeretne a kapcsolatán a családjával és a barátaival, akkor tisztábban kell kommunikálni azt, hogy mire vágyik.

Lehet, hogy pont ezt kell tennem Jézussal. Szóval leírtam a naplóm a 3 vágyat, ami szerettem volna ha megvalósul Vele kapcsolatban:

Szeretnélek látni Téged.
Szeretnélek meghallani Téged.
Szeretnélek ismerni Téged.

Először furcsának tűnt. Tudtam, hogy fizikailag nem láthatom, vagy hallhatom Őt, de a szívem arra vágyott, hogy bizonyítékot kaphassak az Ő valóságára az életemben. Igazán meg szerettem volna tapasztalni Jézus jelenlétét és bizonyosságban járni, hogy Ő lát és hall engem.

Azután elolvastam Máté evangéliumának 5. részének 8. versét: Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.
Ez a vers nem mondja, hogy csak a tökéletesek láthatják meg Istent. Nem. A tiszta szívűek. Azok akik igazán szeretnék követni Őt.

Sokat írtam ezekről a vágyaimról az ima naplómban és egy nap eldöntöttem, hogy ezt a listát a mindennapi imám részévé teszem. Hozzátettem még egy vágyamat: ,, Szeretnélek úgy követni minden nap, hogy mielőtt még a lábam a padlót érintené reggel, igent mondjak Neked." Miután minden nap elmondtam ezt az imádságot, eldöntöttem, hogy még nagyobb vággyal szeretném keresni Őt egész nap. Szeretném észrevenni az életem megtapasztalásait és úgy élni, hogy arra várjak, Isten megválaszolja ezt az imámat.

20 éve már, hogy így imádkozom.

Megváltoztam, mert gyakorlom azt, hogy észrevegyem Jézus jelenlétét és megtapasztaljam Őt minden nap. Ez döntést és törekvést jelent minden nap. Váratlan helyeken keresni őt. A jó dolgokban, a nem annyira jó dolgokban és mindenben, ami ezek között megtalálható.

Még mindig eszembe jut néha az a gondolat, ami nem hagyott nyugodni azokban az években, amikor elkezdtem követni Krisztust: ,,Nem vagyon benne biztos, hogy az Úr velem van." Nem tudom azt mondani, hogy ez a gondolat nem férkőzik be néha a fejembe. Ami viszont drámaian megváltozott, az az, hogy ilyenkor már nem érzek pánikot, vagy reménytelenséget. Nem félek, hogy a kétség a gyenge hitem jele lenne. Pont az ellenkezője. Már látom, hogy ez egy meghívás arra, hogy még inkább keressem az Urat.

Drága Istenem, a legnagyobb vágyam, hogy még inkább megismerjelek és megláthassalak az életem minden területén. Ma is igent mondok a Te hívásodra és bízok a tervedben, amit nekem szántál. Jézus nevében, Ámen.









(forrás: www.proverbs31.org
Lysa TerKeurst-The Struggle To See Jesus In Our Situation
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2021/11/15/the-struggle-to-see-jesus-in-our-situation
fotó:pinterest.com)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések