Vannak olyan gyönyörű pillanatok, amikor egy barát odalép hozzád egy szelíd mosollyal és néhány egyszerű bátorító szóval, és akkor, ott, abban a pillanatban megérzed, hogy nem vagy egyedül.

Szeretnék ma ilyen barátod lenni.

Bármi is az, ami miatt a szíved felzaklatódott, elmondom neked, hogy szerintem mi az az öt legjobb dolog, amit egy barátnak mondhatsz.
 
És aztán talán te is megadhatnád azt az ajándékot egy barátodnak, hogy elmondod a következő mondatokat neki?

1. "Különleges vagy."
(Róma 12:12: "Örüljetek a reménységben!")
Milyen értékes ajándék emlékeztetni valakit arra konkrétan, hogy milyen csodálatos barát, csodálatos szülő, csodálatos házastárs, csodálatos munkatárs, csodálatos ember.

2. "Én is."
(Róma 12:12: "türelmes a megpróbáltatásokban")
Milyen áldás emlékeztetni egy barátot arra, hogy mindannyiunknak vannak nyomorúságai, fájdalmai, hibái és érzékeny területei. Mindannyian megbetegszünk érzelmileg és fizikailag is.

3. "Imádkozni fogok".
(Róma 12:12: "az imádságban kitartó")
Nem lenne csodálatos, ha azt mondanád egy barátodnak, hogy minden alkalommal, amikor meglátsz egy bizonyos színt, tárgyat vagy számot, arra fogod használni, hogy emlékeztessen arra, hogy imádkozz érte? És amikor ezt megteszed, küldj a barátodnak egy gyors sms-t, hogy tudasd vele Istenhez fordultál imában, őrá gondolva.

4. "Megosztom veled".
(Róma 12:13a: "Oszd meg az Úr népével, akiknek szükségük van rá".)
Amikor észreveszünk egy barátunk életében egy szükséget, hajlandóak vagyunk-e közbelépni, és részesei lenni a megoldásnak?

5. "Gyere el hozzánk!"
(Róma 12:13b: "Gyakoroljátok a vendégszeretetet.")
Egy barát befogadása otthonunk meghitt terébe egy fontos gesztus, amire szükségünk van. Sokkal értékesebb tud lenni egy kapcsolódás és kevésbé pixeles, ha szemtől szembe, személyesen beszélgetünk.

Tényleg beszélgetünk.

Lysa TerKeurst



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések