Úgy tűnik, mindent megúsznak.

"eszik majd tetteik gyümölcsét, és eltelnek cselszövéseik gyümölcsével." 

Példabeszédek 1:31 (NIV)

Ültem a homokban, és figyeltem, ahogy a sós víz egyre közelebb és közelebb jön. A dagály közeledett, és tudtam, hogy ha nem mozdulok, a víz hamarosan el fog mosni engem és a cuccaimat is.

Az óceán szépsége együtt jár a dagály valóságával.

Sok dolog az életben ilyen csomagban érkezik. Ha úgy döntünk, hogy megragadjuk az egyik részét, akkor részesei leszünk az egésznek, ami az adott dologgal jár. Kapcsolatok. Munkahelyek. Otthonunk. Még a nyaralás is ilyen.

Mindezekben a dolgokban együtt jár a szép és csábító az árnyoldalakkal is. A bűn is ilyen. Emlékeznünk kell erre a saját bűneinkkel kapcsolatban, és mások ellenünk elkövetett bűneivel kapcsolatban is.

Amikor mások szándékosan rosszat tesznek velünk, és nyíltan megbántanak minket, de úgy tűnik, soha nem kell szembenézniük a következményekkel, az igazságosság látszólagos hiánya keserűséget, meg nem bocsátást és még visszavágást is gerjeszt.

Az igazság, amely segít kezelni ezeket a bántó helyzeteket, az, hogy amikor az emberek vétkeznek ellenünk, akkor a saját életükre is rászabadítják ennek a bűnnek a következményeit. Lehet, hogy mi ezt soha nem látjuk. Sőt, úgy tűnhet, mintha mindent megúsztak volna. De a Bibliában számos helyen, például a Példabeszédek 1:31-ben olvasható, hogy "eszik majd tetteik gyümölcsét, és eltelnek cselszövéseik gyümölcsével".

És egy olyan lánynak, akinek a szíve az igazságosságra van bedrótozva, ez nagy megkönnyebbülést jelent.

Hiszen láthatod, hogy Istenre bízhatjuk mások következményeinek kezelését, miközben ügyelhetünk arra, hogy saját keserűségünk és meg nem bocsátásunk ne csábítson bennünket bűnös döntésekre. És amikor az érzések elkezdenek bennünk feltámadni, őszintének kell lennünk önmagunkkal, és azokat az érzéseket annak kell neveznünk, amik valójában.

A keserűség például nem véd meg minket attól, hogy újra megsérüljünk. Nem bántja azt sem, aki megbántott minket. Viszont egy alkalmat teremt arra, ahol az ellenség becsalogathat minket a cselszövéseibe, és ahol olyan nagy kísértésbe eshetünk, hogy bűnt kövessünk el.

Barátom, nem tudom, milyen kapcsolati sérülést hordozol ma magadban, de hadd bátorítsalak ezzel: A te erőd az alázatban rejlik. Amikor alázatosak vagyunk, az nem azt jelenti, hogy meghajolunk a vereségben. Azt jelenti, hogy felemelkedünk, és kijelentjük, hogy senkinek sincs hatalma arra, hogy rávegyen minket arra, hogy feladjuk azt, akik valójában vagyunk Krisztusban. Ki tudunk állni azért, ami helyes, nehéz beszélgetéseket folytathatunk, sőt olyan dolgokkal is szembenézhetünk, amelyekkel foglalkozni kell - a kegyelem és az igazság egyenlő mértékében - anélkül, hogy elveszítenénk a legjobbat abból, akik vagyunk.


A szíved túl különlegesen szép hely ahhoz, hogy bántás érje, neheztelés kísértse, vagy keserűség tartsa vissza. Lehet, hogy fájdalmat érzünk, de ez nem jelenti azt, hogy olyan életet kell élnünk, amely állandósítja ezt a fájdalmat.

Atyám, Istenem, ma hozzád viszem nehéz kapcsolati helyzeteimet. Tudom, hogy látod, hogy küzdök, és nem hagytál magamra, hogy egyedül találjam ki a megoldást. Amikor a megbocsátás hiánya, a keserűség, a harag és az ítélkezés felemelkedik a szívemben, kérlek, segíts nekem egészségesen feldolgozni ezeket az érzéseket. Jézus nevében, Ámen.










Forrás: Proverbs31 Ministries Daily Devotions, June 27, 2024. Lysa TerKeurst: But They Seem To Get Away With Everything
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/06/27/but-they-seem-to-get-away-with-everything

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések