Segíts, Uram! Zsolt 12,2

Ez az imádság azért figyelemre méltó mert rövid, de időszerű, lényegre törő és sokatmondó. Dávid bánkódott azon, hogy kevesen voltak a hívei, ezért felemelte szívét az Úrhoz és esedezett. Amikor a teremtmény kudarcot vallott, a Teremtőhöz folyamodott. Nyilvánvalóan érezte saját gyengeségét, különben nem kiáltott volna segítségért. Ugyanakkor becsülettel küzdött maga is az igaz ügyért, mert a "Segíts!" felkiáltásnak nincs értelme, ha mi magunk nem teszünk semmit. Nyíltság, világos helyzetfelismerés, és tömör megfogalmazás rejlik ebben a kétszavas imádságban, mégis sokkal több, mint egyes hívők hosszadalmas szózuhatagai! A zsoltáros egyenesen Istenéhez fut egy átgondolt imádsággal. Tudja, hogy mire van szüksége, és azt is tudja, hogy hol keresse. Taníts, Uram, ugyanilyen áldott módon imádkozni!

Erre az imádságra gyakran van szükségünk. Mennyire alkalmas ez a próbák alatt lévő hívőknek, amikor minden más segítség kudarcot vall. Azok a tanítványok, akik a tanítások nehézségeivel küzdenek, gyakran kaphatnak segítséget, amikor Segíts, Uram! kiáltással a Szentlélekhez, a Nagy Tanítóhoz fohászkodnak. Azok, akik belső lelki harcot vívnak, Isten trónjához küldhetnek erősítésért, és ez lehet számukra a példa, hogy hogyan kérjenek. Isten munkásai is így kaphatnak kegyelmet a szükség idején. Az Istent kereső bűnösök kételyeik és rettegésük közepette könyöröghetnek Istenhez e két nagy erejű szóval. Valójában minden esetben, időben és helyen hasznos ez a két szó a szükségben levő lelkeknek. Segíts, Uram! - ez az ima alkalmas lesz életünkben és halálunkban, alkalmas lesz szenvedésben vagy munkában, örömben és bánatban. Benne megtaláljuk segítségünket, ne legyünk hát restek hozzá kiáltani!

Biztos, hogy választ kapunk az imádságra, ha őszintén kérünk Jézus nevében. Isten jelleme biztosít minket, hogy Ő nem hagyja el övéit. Kapcsolatunk vele, mint Atyával és férjjel biztosíték arra, hogy segít. Jézus, az Ő ajándéka minden jónak záloga, és biztos ígérete beteljesül. Ne félj, én megsegítelek! (Ézs 41,13)


szöveg: C.H.Spurgeon, Reggel és este, napi áhítatok

fotó: pexels.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések