Probléma

„Háromszor kértem az Urat, hogy szabadítson meg ettől a problémámtól, de Ő azt mondta nekem: „Elég neked az én kegyelmem. Amikor gyenge vagy, akkor jut teljességre benned az én erőm.”

(2 Korinthus 12:8-9, angolból fordítva)

Mindenkinek van problémája. De gondoltál már arra, hogy Isten esetleg arra használja a problémádat, hogy megváltoztasson? Hogy formáljon? Sőt, hogy meggyógyítson?
Két éven keresztül kértem Istent, hogy szabadítson meg a jobb kezemben lévő fájdalomtól. Ahogy írok, most is érzem, hogy zsibbadnak az ujjaim, a kezem, a karom és a vállam. Az orvosok a problémát annak tulajdonítják, hogy már több, mint harminc könyvet írtam kézzel. Az évtizedek során az ismétlődő mozdulatok lekorlátozták a mozgásomat, a legegyszerűbb feladat – leírni egy mondatot egy darab papírra – kihívássá vált számomra.
Természetesen megteszem a részemet. Tornáztatom az ujjaimat. Egy gyógytornász masszírozza az izmokat. Messziről elkerülöm a golfpályát. Még jógázni is járok! De leginkább imádkozom.
Jobban mondva vitatkozom. Nem kellene Istennek meggyógyítania a kezem? Az írás az elhívásom. Ezidáig még nem gyógyított meg.
Vagy mégis? Mostanában többet imádkozom, miközben írok. Nem fennkölt imákat, hanem őszinte imákat. „Uram, segíts…” „Atyám zsibbad a kezem.” A fájdalom okozta kényelmetlenség alázatban tart. Nem Max vagyok az író, hanem Max vagyok, a fickó, akinek fáj a keze. Azt akartam, hogy Isten gyógyítsa meg a kezem. Azonban, Ő arra használta a beteg kezemet, hogy meggyógyítsa a szívemet.
Szóval, azt a problémát, amivel küzdesz, és amiért már számtalanszor imádkoztál… lehetséges, hogy Isten arra használja, hogy meggyógyítsa a szívedet?




Max Lucado
Magyar fordítás: ahitatok.hu
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/210661/

Megjegyzések

  1. Jóga??? Isten népe nem eszik egyszerre az Úr asztaláról és az ördög asztaláról. :/

    VálaszTörlés
  2. Így van!Hogy jön ide a jóga!?Nem illik a ke'pbe!

    VálaszTörlés
  3. Mai, nyugati értelemben alapvetően kétféle jógát különböztetünk meg: testi és szellemi jógát, melyek közül az előbbi magyarul leginkább tornagyakorlatokat jelent. Egyébként meg az eredeti szöveg lefordítása közbeni kisebb-nagyobb elcsúszások, kulturális félreértések a legvalószínűbbek. Kötve hiszem, hogy Max Lucado a hinduizmus tanaira gondolt volna. Aki egyébként olvasta már egyetlen könyvét is, abban nem hiszem, hogy felmerülne kétely az ő hitbéli elkötelezettségével kapcsolatban. Nagyonszerű, szentlélekkel megáldott író, aki ezen írásában is Isten felé irányítja a megsebzett lelkeket. Köszönet a szerkesztőknek is a közlésért. Nekem éppen nagyon hasznos volt.

    VálaszTörlés
  4. Na látjátok,ennyire könnyen ítélkezik Isten népe is! Neeee!! Tudjátok hányszor,de hányszor " eszünk" két asztalról???....vizsgáljuk már meg a tényeket,ha egyáltalán lehet, addig ne alkossunk véleményt, mert így nem tartjuk be Atyánk kérését! A jóga pedig, mint MOZGÁSFORMA az abban rejlő szellemiség nélkül nem az ördögtől való!(gondolok itt egyedül,otthon végzett gyakorlatokra)
    Max Lucado pedig egy áldott, csodálatos író, Isten embere!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések