Nem vagy normális

"Az Úr azonban monda Sámuelnek: Ne nézd az ő külsőjét, se termetének nagyságát, mert megvetettem őt. Mert az Úr nem azt nézi, a mit az ember; mert az ember azt nézi, a mi szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van."

1 Sámuel 16:7

Amikor beszélek, az üzenetem gyakran arról szól, hogy Isten hogyan segített nekem ugrásszerűen fejlődni a kerekesszékem segítségével. Egyszer azonban, miután elmondtam ezt az üzenetet, egy nő odajött hozzám, és azt mondta: „Joni, ne aggódj. Egy nap normális leszel, mint mi". Nem értette a lényeget.
Nem annyira sértett meg a nő megjegyzése, mint inkább elszomorított, hogy az 1Sámuel 16:7-ben leírt hibát követte el. A külsőségeket nézte. Arra következtetett, hogy irigylem azt, hogy képes a két lábán állni. Az ő szemében a „normális” azt jelentette, hogy a teste „működik”.
Nekünk, keresztényeknek meg kell változtatnunk a gondolkodásunkat, és „mivelhogy nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra; mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Kor 4,18). Istent olyan láthatatlan dolgok érdeklik, mint a türelem, az érzékenység, a hit, a jóság, a kitartás és az önuralom. Akkor vagyunk normálisak Isten szemében, ha kitartást és hosszútűrést tanúsítunk, ha folyamatosan a láthatatlan dolgokra tekintünk. Ez a normális keresztény élet. Ezt élheted, akár kétméteres vagy állva, akár kétméteres ülve. Élheted ezt akkor is, ha a járástól visszeresek a lábaid vagy a bénulás miatt elsorvadtak az izmaid.
Nem leszek normális egy nap; most vagyok normális. Te is az vagy, ha betartod a 2 Korinthus 4:18-at, és arra szegezed a tekinteted, ami örökké fontos. Vess egy pillantást a szívedbe, hogy ellenőrizd, helyes irányba néz-e.


Uram, oly sok gondolatom elakad az itt és mostban, hogy elfelejtem, hogy a látottak csak átmenetiek. Engedd, hogy tekintetemet a fontosra, az örökkévalóra irányítsam.


Joni Eareckson Tada: You’re Not Normal
More Precious Than Silver
1998, Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/tajkep-termeszet-eg-divat-721999/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések