Engedd, hogy Mennyei Atyád szeressen téged

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.”
‭‭Máté‬ ‭11‬:‭28‬-‭29‬ ‭


Néhányunk számára a legnehezebb időszak közé tartozik az, ami a szülő szerepét hozza fel az életünkben. Ahogy közeledik az apák napja, lehet, hogy szomorúság érzése van benned, mivel apád talán nem olyan apa volt, amilyennek remélted. És nehéz lehet Istenhez, mint mennyei Atyához viszonyulni, vagy elfogadni az Ő szeretetét, ha nem tapasztaltál szerető földi apát.




Gondolkodtál már azon, hogy Isten jellemének milyen tulajdonságait szeretnéd, hogy az apád mutassa, például védelmet, gondoskodást, tanítást, vigasztalást és gondoskodást? Mély csalódottság költözik belénk, amikor apánk nem mutatta meg ezeket a tulajdonságokat. De akár tudsz beszélgetni az apáddal, akár nem, Istennel beszélgethetsz arról, hogy Ő hogyan akarja az életedbe hozni azt, aki Ő.




Isten azt szeretné, ha te és én emlékeznénk arra, hogy Ő mindig is tudta, kik lesznek a szüleink; már létezésünk előtt is volt terve az életünkkel kapcsolatban (Zsoltárok 139:13-16). A helyed a családodban nem tévedés. Olyan lelki jelenlétet hozol a családodba, amelyet Isten adott neked.

A kulcsverseinkben Jézus ezt mondja:




„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.”

‭‭Máté‬ ‭11‬:‭28‬-‭29‬ ‭




Ott, ahol egy apa esetleg elmarad, Jézus szelíd hozzánk, és segít a lelkünknek megnyugodni. Amikor azt a terhet cipeljük, hogy nincs jó kapcsolatunk az apánkkal, a Vigasztaló Isten közbelép, hogy meggyógyítsa a szívünket, és karjaiba zár minket. Isten képes táplálni minket, és segít nekünk lépéseket tenni, hogy elfogadjuk Őt Atyánknak.




Egy idő után úgy láttam , ha földi családomban hiányzik a szeretet, akkor Istenhez, az Atyához fordulok, és megkérem Őt, mutassa meg, mennyire szeret engem. Ezen az apák napján fontold meg, hogy ilyen módon beszélgetsz Istennel:




1.

Kérd Istent, hogy segítsen neked meggyászolni azt az apát, akit szerettél volna. Ő segíthet megbocsátani a földi apádnak, amiért nem az volt, akinek lennie kellett volna.

2.

Kérd Istent, hogy úgy legyen az apád, ahogyan az apád nem volt az. Isten megígéri, hogy megújítja a szívedet és a lelkedet:




„Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek.”

‭‭Ezékiel‬ ‭36‬:‭26‬ ‭




3.

Gyakorold a hálát. Atyánk szereti, ha gyönyörködünk benne. Közelebb kerülhetünk hozzá, és megváltoztathatjuk a perspektívánkat, ha megköszönjük neki, hogy úgy szeret minket, ahogyan mi szeretnénk és szükségünk van rá, hogy szeressen minket.

Apák napja közeledtével talán éppen arra készülsz, hogy tisztelegj földi édesapád előtt. Vagy talán azért fájdalmas számodra az apák napja, mert az apukáddal nem olyan a kapcsolatod , mint amilyennek szeretnéd. Még ha a földi apád cserben is hagyott, bízhatsz abban, hogy mennyei Atyád soha nem hagy el, és soha nem fog csalódást okozni neked.


Atyám, adsz-e nekem kézzelfogható módokat arra, hogy érezzem a szeretetedet és meggyógyítsam a szívemet, mint gyermeked? Te vagy a tökéletes Atya. Köszönöm, hogy az életemben vagy. Jézus nevében, Ámen.


Forrás:

By Blythe Daniel

Letting Your Heavenly Father Love You

Daily Devotion

June 3, 2024

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/06/03/letting-your-heavenly-father-love-you

Fotó: canva.com



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések