Amikor a remény ott sétál melletted

"és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” Máté 28:20b

Megcsörrent a telefon. A kilencedikes fiam hívott a nap közepén... ez sosem jó jel. "Anya, az igazgatói irodában vagyok. Be kell jönnöd az iskolába."

Elmentem az iskolába, és az irodában találtam, de inkább úgy tűnt, mintha egy idegen lenne, aki a fiam ruháit viseli. Egy hét felfüggesztés várt rá az iskolában. Ez nem volt egy jó hét a Jaynes háztartásban.

Elvártam a fiamtól, hogy betartsa a szabályokat. Soha nem számítottam arra, hogy felhívnak az igazgatói irodából.

Anyaként, feleségként vagy barátnőként váratlan nehézségekkel fogunk szembesülni. Csalódást, kiábrándulást és csüggedést fogunk tapasztalni, amikor az, amit várunk és amit tapasztalunk, nem egyezik. Ilyenkor még az is előfordulhat, hogy elgondolkodunk: Istenem, hol vagy Te? Most lenne itt az ideje egy csodának.

Jézus két barátja valószínűleg ugyanígy érzett. Emmauszba mentek, elveszetten és elhagyatva, miután Jézust néhány nappal korábban letartóztatták és keresztre feszítették. Minden reményüket és álmukat a Messiáshoz fűzték, és most ő eltűnt.

Miközben sétáltak és beszélgettek, egy másik férfi csatlakozott hozzájuk. Megkérdezte, miről beszélgetnek.

"Te vagy az egyetlen idegen Jeruzsálemben, aki nem tudod mi történt ott ezekben a napokban?”" - válaszolta az egyik tanítvány (Lukács 24:18, HUNB). Ezután részletesen beszámoltak Jézus elfogásáról, keresztre feszítéséről és a sírból való eltűnéséről.

Amikor elérték az úticéljukat, meghívták az idegent vacsorára. Az asztalnál a férfi átvette a házigazda szerepét, hálát adott a kenyérért, ketté törte azt, és átadta nekik.

Ekkor Isten kinyilatkoztatta, hogy ki volt ez az idegen: Maga Jézus! Talán a kenyeret tartó, szögekkel bevagdosott keze nyitotta fel a szemüket az Ő személyazonosságára. Ettől függetlenül a Biblia azt mondja, hogy "Erre megnyílt a szemük, és felismerték" (Lukács 24:31a, HUNB).

Jézus mindvégig az emberekkel járt, de ők nem ismerték fel Őt. Talán te is jártál már az Emmauszba vezető poros úton, és a körülmények kiábrándítottak, csalódást és csüggedést okoztak neked. Ha így van, ne feledd, hogy csak azért, mert nem látjuk Jézust, vagy nem érezzük a jelenlétét, még nem jelenti azt, hogy nincs ott. "És ebben legyetek biztosak", ígéri: "Én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig" (Máté 28:20b, NLT).

Az 5Mózes 31:8 azt mondja nekünk: "Maga az Úr vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj!"

Isten adta az Ő szavát. Jézus az életét adta. Éppen olyan biztosan, ahogyan Ő is a barátai mellett járt az ő útjukon, Ő is mellettünk jár a mi utunkon.

Jézus, köszönöm, hogy mellettem jársz a saját csalódásom poros ösvényén. Ahogyan a János 14:20-ban megígérted: ti énbennem, én pedig tibennetek vagyok. Annyira hálás vagyok, hogy nincs olyan hely, ahová elmehetnék a Te jelenlétedtől távol. Jézus nevében, Ámen.




forrás:Sharon Janes, When Hope Is Walking Right Beside You, 2024.06.21. https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/06/21/when-hope-is-walking-right-beside-you
kép: pinterest

Megjegyzések

  1. Amen! Istenem segitsd meg a ferjemet es engem! Hogy atadhassam a vesem ,hogy donorja lehessek! Nyiljon meg az eg az imaim felett,segitsegert kialtok Hozzad Uram! Mielobb mutsenek meg minket! Jok legyenek ehhez holnapi nap folyaman az eredmenyeim! Jezusom,sirva kerlek! Had mentsem meg a draga ferjem,had legyek a donorja! Jezus szent neveben kerlek! AMEN!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ámen!!!Ő ott lesz veletek!!!Gyógyulást 🥰

      Törlés
  2. Ámen! Isten áldjon Benneteket, gyógyítsa meg a Férjemet!

    VálaszTörlés
  3. Sok erőt, kitartást kívánok nektek, van az az ige:Ne fe'lj,csak Higgy!Az U'r veletek lesz,és van!!!A'men!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések