Még ebben is ,az Úrban bízom



„Íme, Isten az én szabadítóm, bízom és nem rettegek….”
Ézsaiás‬ ‭12‬:‭2‬


Egy délután a kanapén ültem, és könnyek folytak végig az arcomon, amikor olyan híreket kaptam, amelyek miatt aggódtam. Aztán percekkel később kaptam egy második sms-t egy másik helyzetről, ami szintén lesújtó volt.




Olyan volt, mintha ezek az üzenetek ütések lettek volna a lelkembe. Úgy éreztem, mintha egy ütést kaptam volna a gyomromba - majd egy gyors másodikat.




Ha esik az eső, akkor szakad, legalábbis így mondják. És nem érzem ezt néha annyira igaznak?




Azokban az időszakokban, amikor úgy tűnik, hogy egyik dolog a másik után romlik el, kétségbeesetten vágyunk a változásra vagy a megoldásra. Nem számít, hogy tudjuk, hogy a küzdelem és a viszályok hozzátartoznak ahhoz, hogy embernek lenni egy megtört világban, sosem vagyunk felkészülve a rossz hírekre, amikor azok lecsapnak.

Talán hozzám hasonlóan te is ilyen helyzetben találtad magad ma, váratlan fájdalmak, előre nem látott kihívások és ismeretlen terhek kerültek az utadba. Vagy talán egy olyan terhet cipelsz, amely már sokkal régebb óta veled van, amelyet már belefáradtál, hogy kezelned kell, és amely már túl sok lett.

Talán mindkettőnknek szüksége van ma arra az emlékeztetőre, amit ma reggel olvastam, amikor kinyitottam a Bibliámat: 

„Íme, Isten az én szabadítóm, bízom és nem rettegek….” Ézsaiás‬ ‭12‬:‭2‬ 
Lehet, hogy ezek a problémák, amelyekkel szemben találjuk magunkat, most nem fognak megszűnni, de Ézsaiáshoz hasonlóan mi is kijelenthetjük, hogy Isten volt és marad a mi Megváltónk. Nem kell félnünk.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra ez az emlékeztető reményt hoz a viharban. Én megrendültem, de az én Istenem nem.

Nehéz időszakainkban elismerhetjük a fájdalmat, gyászolhatjuk azt, amivel szembenézünk, és azt is tudjuk, hogy Jézus soha nem hagy bennünket egyedül. Amikor az életet bizonytalannak vagy igazságtalannak érezzük, bízhatjuk Istenre azt, ami összetöri a szívünket.

Ó, barátom, lehet, hogy esik az eső, vagy akár zuhog is, de Isten soha nem hagy egyedül. Ő veled van, és Ő hatalmas, hogy megmentsen.


Drága mennyei Atyám, Te látod ezeket a terheket és a fájdalmat, amit hordozok. Segíts emlékeznem arra, hogy Te soha nem hagysz magamra, hogy bízhatok Benned, és hogy nem kell félnem. Képes kezedbe helyezem mindazt, ami aggodalommal tölti el elmémet, és imádkozom, hogy adj nekem erőt, amikor napról napra emlékezem ígéreteidre. Jézus nevében, Ámen.

Forrás:

By Ashley Morgan Jackson

Even in This, I Will Trust the Lord

Daily Devotion, 29 May, 2024

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/05/29/even-in-this-i-will-trust-the-lord

Kép: canva.com


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések