Összességében kedves

"Ínye csupa édesség, és rajta minden oly kívánatos. Ilyen a szerelmesem, ilyen a kedvesem, Jeruzsálem lányai!"

Énekek Éneke 5:16

Ma este telihold van. És amilyen romantikus,vagyok, kint fogok ülni a hátsó kertemben, és bámulni fogom az eget. A telihold a szerelemre emlékeztet, és nincs is jobb, mint szerelmesnek lenni.
Még ha most nem is vagy igazán szerelmes, akkor is felidézheted, milyen érzés volt. A szíved elgyengült, és a lélegzeted is elakadt, ha csak elképzelted annak a kedves szemét és gyengéd mosolyát, akit imádtál. Egy szobában lenni vele izgalmas. Kérdésekkel traktálod, csak hogy halld a hangját. És a csók gondolata? Egy ölelés? Majdnem elolvadsz. Ha szerelmes vagy, egy dolog biztos: nem tudod megtartani magadnak. Egyszerűen el kell mondanod annak a személynek, aki a vonzalmad tárgya. Gyakran mondom Kennek: "Szeretlek... Te egy nagyszerű, jóképű srác vagy". Nem azért mondom ezt, hogy bókoljak vagy hízelegjek neki. Csak ki kell... mondanom.
Hasonlóképpen boldogabbak és teljesebbek vagyunk, amikor dicséretben fejezzük ki Isten iránti szeretetünket. C. S. Lewis mondta: "A szerelmesek nem bókból mondogatják egymásnak folyton, hogy milyen szépek. A gyönyör addig nem teljes, amíg ki nem fejezik. Ugyanígy gyönyörködünk Isten dicsőítésében, mert a róla szóló dicséretünk nemcsak kifejezi, hanem teljessé teszi az örömünket. "
Fejezd ki Isten iránti szeretetedet olyan módon, amit ritkán választasz: énekelj neki egy dicsőítő dalt, írj neki egy szerelmes levelet, tegyél ki néhány lufit a verandádra szereteted jelképeként. Fogj egy énekeskönyvet, és menj ki a szabadba, amikor ebben a hónapban telihold van - lapozd fel az egyik éneket, és boldogan dicsérd őt. Engedd, hogy a szíved olyan gondolat felé irányítson, amely gyönyörködtet. Ez Istennek is örömet fog okozni.


Uram Jézus, lelkem szerelme, tölts el annyira az irántad való, túláradó szeretettel, hogy meg kelljen találnom a módját, hogy kifejezzem azt.

Altogether Lovely, Joni Eareckson Tada
More Precious Than Silver
1998, Zondervan
C. S. Lewis, Reflections on the Psalms (New York: Harcourt Brace Jovanovich, 1958), 95.
fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/hajnal-termeszet-sziluett-fa-884788/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések