Jó az Úr

"Adjatok hálát az Úrnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Így szóljanak az Úr megváltottai."

Zsoltárok 107:1-2

Unalmas szombat volt. A kedvem nem volt jó, és minden erőmmel azon voltam, hogy leküzdjem a depressziót. A szorosra húzott derékszorító a bordáimba fúródott, és arra kényszerített, hogy időnként mély lélegzeteket vegyek. És amikor megtettem, azt mondtam: "Az Úr jó". Valahol az ötödik "jó az Úr" után a barátom megfordult, ásított egyet és jóindulattal megkérdezte: "Mit csinálsz? Próbálod meggyőzni magad?"
"Pontosan" - válaszoltam. Nem mintha kételkedtem volna Isten jóságában; egyszerűen csak emlékeztetni akartam száraz, repedezett lelkemet az igazságra. Dávid, a zsoltáros gyakran nyakon ragadta legbensőbb lényét, és azt kérdezte: "Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért! (Zsoltárok 42:4) Könnyű Isten jóságát hirdetni, amikor a lelkünk szárnyal; más dolog - és még inkább Istent dicsőítő dolog - hangosan hirdetni Isten jóságát, amikor rosszkedvűek vagyunk.
Isten jóságának hangoztatása nem csak a depresszív léleknek, hanem a környezetednek is bizonyságot tesz. És nem csak embereknek, hanem a hatalmaknak és fejedelemségeknek is, akik lábujjhegyen várják, hogy lássák, mit mondasz a Megváltódról, amikor nehéz idők járnak. "Így szóljanak az Úr megváltottai." - tanácsolja mai igeversünk. Találjatok ma olyan pillanatokat, amikor hangosan beszélhettek Isten jóságáról, függetlenül attól, hogy az érzelmeitek mit követelnek.


Hajlamos vagyok a kicsapongásra, Uram, érzem; hajlamos vagyok elhagyni az Istent, akit szeretek. Ez tökéletesen leír engem. De nem ma. Ma ragaszkodom ahhoz, hogy a lelkem figyeljen. Az Úr jó.

The Lord Is Good
More Precious Than Silver
Joni Eareckson Tada
1998, Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/tajkep-no-gyaloglo-erdo-6551945/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések