Amire Jézus ma is hív...

 "Új parancsolatot adok nektek, hogy egymást szeressétek: amint én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást." János 13:34

 Gondolkodtál már azon, milyen lehetett Jézus tanítványának lenni? Én igen.

A világegyetem Teremtőjeként Jézus számos módot választhatott volna Királysága megalapítására, de Ő a tökéletlen emberekkel való személyes kapcsolatot választotta, bemutatva ezzel az igaz szeretet útját.

Jézus elhívott 12 embert, hogy jöjjenek vele, csatlakozzanak hozzá, és legyenek tanúi és részesei a Szentírásban feljegyzett számos csodának. Nehéz tanításokat kellett megérteniük. Válaszolt a kérdéseikre. Jézus tisztelte és szerette őket, a barátai voltak.

Jézus nem csak azért választotta ezeket az embereket, hogy megtanulják és megértsék a tanítását, hanem hogy vele legyenek, hogy szerethesse őket - örömét lelte bennük, a hozzájuk fűződő személyes kapcsolatban. Végül nagy feladatot bízott rájuk: "Új parancsolatot adok nektek, hogy egymást szeressétek: amint én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást." János 13:34

Vegyük észre, hogy Jézus elsősorban nem a bibliaismeretet, az evangelizációs buzgalmat vagy a társadalmi igazságosság iránti szenvedélyt követelte meg tanítványaitól noha ezek mind jó dolgok. De mitől is válik valaki igazából Jézus barátjává, tanítványává? A kulcs a szeretet: "Erről fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást" (János 13:35).

A szeretet. Ez olyan egyszerűen hangzik, de sokszor rendkívül nehéz - különösen akkor, amikor magunktól és magunkból próbálunk szeretetet csiholni, nem Belőle merítkezve.

De Jézus nem erre hív minket, nem arra hogy a magunk erejéből próbálkozzunk szeretni. Jézus arra hív minket, hogy vele legyünk, és hogy Ő szerethessen minket, engedjünk az Ő szeretetének...akkor ez a szeretet elkerülhetetlenül kiárad a szívünkből másokra. A Jézussal töltött idő megváltoztat minket -mert ha az ember időt tölt magával, a Szeretettel, akkor nem tud nem megváltozni.

Bár egyikünk sem lehetett a 12 tanítvány egyike, mégis mindannyian megtapasztalhatjuk Jézus gyengéd szeretetét nap mint nap. Halála, feltámadása és Atyánkhoz való mennybemenetele által Jézus meghív minket - mai követőit -, hogy fogadjuk szeretetét és jelenlétét a bennünk lévő Lelkének ajándéka által (Róma 5:5).

Érdemtelenek voltunk, de Jézus mégis odaadta magát értünk. És legyünk őszinték: érdemtelenek vagyunk még mindig, nem igaz? De Ő még mindig szeret minket, azóta is. És mivel Jézus szeretett minket, mi is szerethetünk másokat az Ő szeretetével.

Ahogy belépünk a közelgő nagyböjt időszakába, mélyedjünk el ebben: Hogyan hív Jézus arra, hogy az elkövetkező hónapokban mélyebben megtapasztald az Ő szeretetét?

Legyünk olyan nők, akik képesek megélni és továbbadni a jézusi szeretetet, ami már nem a maga hasznát keresi. 


Drága Jézus, köszönöm, hogy engem is kiválasztottál. Nyisd meg a szívem, hogy felfogjam az irántam való szereteted mérhetetlen nagyságát, és add, hogy szereteted csatornájává váljak azok felé, akiket az életembe helyeztél. Szeretlek Téged, Jézus, mert Te előbb szerettél. Jézus nevében, Ámen.


szöveg forrás: https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/02/05/one-simple-thing-jesus-is-calling-you-to-do-today

One simple thing Jesus is calling you today

kép: Vidákovics Martina



 

Megjegyzések

  1. Köszönöm drága Jézusom, hogy engem is kiválasztottál, hogy értem is életedet adtad! Soha nem bírom felfogni e nagy kegyelmet. Segíts hittel elfogadni és másokkal is megosztva élni életem itt a Földön, várva az örökké valóra, amelyet megígértél nekünk, ha hiszünk Benned! Áldott vagy jó Uram szeretetedért és a nagy kegyelemért, amelyben részeltetsz! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések