Remény a mi nem tökéletes karácsonyunkra



" és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely." (Lukács 2:7).




"Így képzelted el a karácsony reggelét?" A férjem a gyerekeink feje fölé hajolt, és rám vigyorgott, csillogó szemmel.


Miért, nem. Nem így volt.


A kisgyermekünk száj- és körömfájásától kezdve a férjem hirtelen jött influenzáján át a családunkon végigfutó gyomorvírusig és a saját első trimeszter reggeli rosszullétemig ... az otthonunk inkább hasonlított egy kórházi kórteremre, mint egy Hallmark-filmre.


Kihagytuk a karácsony esti gyertyafényes istentiszteletet. Lemaradtunk a szomszédainkkal való éneklésről. Lemaradtunk a karácsonyi ebédről anyám házában. Hiányzott az ajándékok kicsomagolása az unokahúgokkal és unokaöccsökkel. Az összes kedvenc karácsonyi hagyományom? Mindet kihagytuk.


De a csalódások közepette Isten megnyitotta a szememet, hogy mindenhol örömöt lássak:


A kisgyermekünk Jézus nevével ellátott díszeket festett...

A karácsonyi történet meghallgatása a Jézus mesekönyv Bibliából ...

Három nap alatt harmadszorra is megnéztem a Születés című filmet ...



Rengeteg emlékeztető volt arra, hogy Jézus nem azért jött, hogy tökéletes ünnepeket kínáljon nekünk, hanem hogy felajánlja nekünk az Ő jelenlétét a mi tökéletlenségeink közepette.

Maga Isten jött el a mi világunkba, belépve az első századi társadalomba, amely nyughatatlan volt a római uralom alatt. Egy szegény házaspárnak született, akik a fáradtságos utazás után kimerültek. Isten Fiának születése nélkülözte a csillogást és a pompát, eltekintve az angyal megjelenésétől a pásztoroknak (Lukács 2:9-14). Ez a születés nem nézett ki szépen, nem volt jó illata, és még csak nem is gondolhatjuk kényelmesnek: " és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely." (Lukács 2:7).


Nem szeretném, ha a saját gyermekeim egy istállóban születnének - nemhogy Isten Fia. De azokat a dolgokat, amelyeket mi kevésbé tökéletesnek tartanánk Jézus születésében, maga Isten szervezte meg isteni módon.


És itt találjuk a karácsony ajándékát: Isten velünk van a rendetlenségünk közepette, és a rendetlen pillanatokat szentté teszi az Ő jelenlétében.



Az Immanuel azt jelenti: "Isten velünk" (Máté 1:23, NIV).

Isten velünk a krónikus betegségünkben.

Isten velünk a családi drámáinkban.

Isten velünk a pénzügyi nehézségeinkben.

Isten velünk az ismeretlen jövőnkben.




Nem számít, hogy milyen lesz a karácsonyi időszakod - akár pontosan olyan lesz, amilyennek elképzelted, akár az ünnepi álmaid pontos ellentéte -, mindenképpen hozd mindezt Jézus elé.



Ő veled van a zűrzavarban, és Ő szentté teszi a zűrös pillanataidat. Mert a mi Immanuel Istenünk velünk van.



Uram, köszönjük, hogy meghívsz minket Jézus ünneplésére még akkor is, amikor a "tökéletes" ünnepi terveink összeomlanak. Kérlek, nyisd meg a szemünket, hogy meglássuk a Te jóságodat körülöttünk, és lágyítsd meg a szívünket, hogy fogadni tudjuk a Te jelenléted ajándékát. Jézus nevében, Ámen.












Forrás:
by Asheritah Ciuciu
Daily Devotions
Hope for Our Imperfect Christmases
NOVEMBER 29, 2023
Fotó: canva.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések