Áhítat és csodálat



”Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó – mondom –, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá?„
‭‭Zsoltárok‬ ‭8‬:‭4‬-‭5‬ ‭


Mikor bámultad utoljára az éjszakai égboltot, és próbáltad megszámolni a csillagokat? Engem ez minden alkalommal ámulatba ejt... és ez így is van rendjén!


Isten és az Ő terve számunkra sokkal összetettebb és extravagánsabb, mint azt mi tudjuk. A technológia és az ember alkotta alkotások szédítő sokaságában könnyű elámulni a saját kezünk munkája előtt, és elfelejtjük, hogy maga a lélegzetvétel is Isten ajándéka. Így történnek csodák minden nap. Lehet, hogy nem úgy néznek ki, mint a Vörös-tenger szó szerinti kettéválása, de Isten életünk minden egyes napján utat nyit a pusztaságon keresztül - kezdve mindenekelőtt a megváltás útjával a világ megígért Megváltója, a názáreti Jézus által.


A 8. zsoltárt író zsoltáros, Dávid, nem ismerte a szűzi születés és Krisztus bűntelen életének, temetésének és feltámadásának csodáit. De Dávid mélységes áhítatot érzett, amikor Isten keze munkájára gondolt, mint a Teremtőre, aki a világot a létezésre szólította:



”Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó – mondom –, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá?„

‭‭Zsoltárok‬ ‭8‬:‭4‬-‭5‬ ‭



Napról napra Isten továbbra is összetartja a világot az Ő erejével. A naptól kezdve, amely rendbe teszi ezt a napot, áthatol a legsötétebb éjszakán, egészen a lángoló naplementéig, amely a nap fáradalmai után is megmarad, Isten még mindig megmutatja hatalmát és szuverén gondoskodását. Még mindig arra hív minket, hogy csodálattal és áhítattal válaszoljunk.


Ez a karácsonyi időszak tehát tele van csodálattal, vagy a foglalatosság zsibbasztó feszültsége miatt kimerültnek érzed magad? Nehéz tele lenni dicsérettel és imádattal, amikor tele vagyunk aggodalommal és törekvéssel.


Kísértésed van arra, hogy életed látszólag jelentéktelennek tűnő szegleteit lekicsinyeld? Mi van, ha a csodák Istene többféleképpen munkálkodik, mint ahogy azt el tudod képzelni?

A karácsony igazi csodája nem egyszerűen a szűzi születés; sokkal nagyobb még ennél a hihetetlen eseménynél is. A karácsony csodája ebben rejlik: A szent Isten utat teremtett mindazoknak, akik hisznek, hogy eljussanak hozzá ... mert Ő először eljött hozzánk. Hagyjuk, hogy ez belénk ivódjon. Isten ígéretei, amelyeket maga Isten teljesített be, több mint figyelemre méltóak. Megérdemlik a választ - nem azt, hogy elfoglaljuk magunkat, hanem hogy leboruljunk a mi nagy Istenünk iránti tiszteletünkben és áhítatunkban.


És amikor az Atya e nagy szeretetét és törekvését tekintjük, Ő nem a hivalkodó extravagancia válaszát keresi; Ő a mi odaadó dicséretünket kívánja. Ó, hogy meghajoljunk mélyen és felemelt szívvel válaszoljunk, kijelentve: "Te vagy a Mindenható Isten, és mi félelemmel állunk előtted".

Atyám, méltó vagy a mi dicséretünkre. Minden nap közel jössz hozzánk, és megmutatod, hogy még mindig szuverén és jó vagy. Kérlek, bocsásd meg nekünk, ahogyan megpróbáljuk ellopni a Te dicsőségedet és magunkban bízunk. Add meg Neked azt az imádatot és dicséretet, amit megérdemelsz - nemcsak ezen a karácsonyi ünnepen, hanem minden egyes nap. Jézus nevében, Ámen.  


Forrás:

Awe and Wonder
By Ruth Chou Simons
6 December 2023
Fotó: Canva.com
 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések