Isten körülveszi azt, ami körülvesz téged

 "De ő így felelt: Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük! "

2 Királyok 6:16



A bátyám 13 éves volt, amikor egyszer láttam, hogy egy csapat biciklis banda körbeveszi őt, mint az egerészölyvek a prédájukat. Fölényben és túlerőben voltak. Azt hittem, ez a vég.

De aztán apám megállt a Pontiacjával. Még csak ki sem szállt a kocsiból, hanem egyszerűen letekerte az ablakot, és olyan pillantást vetett rájuk, ami azt mondta: "Ne húzzatok ujjat velem". A kötekedők szétszéledtek, mint az egerek, ha felkapcsolják a villanyt.

Amikor magunkért és azokért imádkozunk, akiket szeretünk, könnyű úgy gondolni a minket körülvevő szellemi erőkre, mint fenyegető zaklatókra: túl erősek ahhoz, hogy legyőzzük őket, túl ravaszak ahhoz, hogy túljárjunk az eszükön, vagy túl furfangosak ahhoz, hogy megfogjuk őket. Elizeus próféta szolgája is így érezte magát, amikor ellenségek vették körül a 2Királyok 6-ban.

A 2. királyok könyvében Elizeus igen csak bosszantotta az arámi királyt. Valahányszor az arámiak támadást terveztek az izraeliták ellen, Elizeus prófétai módon megmondta az izraelitáknak, hogy hol és mikor fog bekövetkezni a támadás, ami Arám vereségéhez vezetett. Mivel a király azt hitte, hogy áruló van az emberei között, "összehívta a tisztjeit, és ezt követelte tőlük: "Mondjátok meg! Melyikünk áll Izrael királyának oldalán?" "Közülünk senki, uram, királyom" - felelte egyik tisztje - "hanem Elizeus, a próféta, aki Izraelben van, pontosan azokat a szavakat mondja Izrael királyának, amelyeket te a hálószobádban beszélsz" (2Királyok 6:11-12)" . A feldühödött király ezért sereget küldött Elizeus és szolgája nyomába, és bekerítette a várost, ahol tartózkodtak.

Éreztem már így. Te nem? Nehéz körülmények nyomnak minden oldalról. A történetem rémisztően nagyra nő, miközben én kicsire zsugorodom. Ilyenkor felkiáltok: Ez már túl sok nekem! Nem tudom ezt tovább csinálni. Még a házamból sem akarok kilépni. Hol vagy, Istenem? Megígérted, hogy soha nem hagysz el és nem maradsz el tőlem, de ha itt vagy, miért nem teszel semmit? Ki akarok szállni ebből a történetből!

Őszinte. Nyers. Kissé kínos elismerni. Reggelente felébredünk, és érezzük, hogy ellenség vesz körül minket - olyan problémák vesznek körül, amelyeket nem tudunk megoldani, és olyan emberek, akiket nem tudunk irányítani.

De Elizeus hite erős volt. Azt mondta a szolgájának: "Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük! Majd Elizeus így imádkozott: URam, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az ÚR megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal. " (2Királyok 6:16-17, NIV).

Íme, itt az igazság: "Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük!”. Elizeus tudta, hogy több hatalom és erő van Isten mennyei seregének láthatatlan valóságában, mint az ellenséges sereg látható valóságában.

Ne feledjük, hogy a szöveg nem mondja, hogy Elizeus azért imádkozott, hogy Isten hadsereget küldjön. A harcoló angyalok a tűzszekereken már ott voltak. Egyszerűen csak azért imádkozott, hogy a szolga láthassa őket.

Még ha talán soha nem is látjuk Isten angyalait, akik körülveszik azt, ami körülvesz minket, bízhatunk abban, hogy ott vannak. És ami a legfontosabb, Jézus maga az Immanuel, Isten velünk, minden helyzetben. Mindig.

Seregek Ura, köszönöm Neked az angyalokat, akik ma körülvesznek engem és minden gyermekedet. Még ha nem is látom őket a szememmel, bízom benne, hogy jelen vannak. Köszönöm Neked, hogy a Te küldötteid veszik körül azt, ami körülvesz minket. Nincs okunk félni. Jézus nevében, Ámen.





Forrás:Proverbs31 Ministries Daily Devotion, Sharon Jaynes
God Is Surrounding What’s Surrounding You, December 7, 2023
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/12/07/god-is-surrounding-whats-surrounding-you






Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések