Mit tanulhatok Jézus születésének történetében szereplő személyektől?

Isten tökéletesen megírta a karácsonyi történetet.

Minden részlet fontos és taníthat minket valamire.

Mindig csodálattal tölt el, hogy minden évben ugyanazt a történetet olvasva új üzenetet kapok, amire a szívemnek szüksége van.

Idén annyira meglepődtem azon, hogy hogyan tanulhatok a beszámolókban szereplőktől.

Mint a pásztorok, akik éppen a mezőn végezték a munkájukat, amikor egy angyal megjelent nekik, és akik amint meghallották a Jézusról szóló hírt, azonnal elsiettek, hogy megtalálják Őt. És amint megtalálták... csak róla tudtak beszélni. Mindenkinek meséltek Jézusról, akinek csak tudtak.

Én is így akarom keresni Jézust. Szeretnék annyira izgatott lenni az evangélium jó híre miatt, hogy nem tehetnék róla, de meg akarnám mindenkivel osztani.

Mária kapja talán a legfurcsább és legfontosabb feladatot - hogy Jézus édesanyja legyen. Ahelyett, hogy kérdezősködne és kételkedne, azt mondja: "Az Úr szolgája vagyok, teljesüljön be a hozzám intézett szavad".

Engedelmes és bátor akarok lenni, mint Mária. Isten hívásának az életünkben, nem kell mindig értelmet adni... ez a hit. Bízni benne, amikor nem látjuk, hogy mit tesz.

József megtudja, hogy a nő, akit feleségül kellene vennie, terhes, de nem tőle. Nagyon könnyű lenne leleplezni őt. Megszégyeníteni őt. József mégis "igaz" ember, és nem akarta megbántani Máriát.

Szeretnék olyan kegyelemmel és irgalommal rendelkezni, mint József.

Ekkor az Úr angyala álmában megerősítette Józsefet: "ne félj, hogy hazaviszed Máriát feleségedként, mert ami benne megfogant, az a Szentlélektől van". József felébredt, és azt tette, amit az angyal mondott. Feleségül vette Máriát, és elnevezte a kisbabát Jézusnak, és sajátjaként nevelte fel.

Én is ilyen önzetlen akarok lenni. Túl akarok látni azon, ami számomra kényelmes, és abban a tervben élni, amit Isten készített számomra.

A bölcsek, akiknek Heródes azt mondta, hogy keressék meg Jézust, megtalálják őt, és nagyon örülnek neki. Ajándékokat hoznak neki és imádják őt. Azonnal tudják, hogy valami különleges ebben a csecsemőben.

Ezután Heródes parancsa ellenére nem térnek vissza Heródeshez. Azért teszik ezt, hogy megvédjék Jézust, annak ellenére, hogy ezzel könnyen hatalmas bajba (vagy még rosszabb bajba) kerülhettek volna.

Én is ilyen bátor akarok lenni a hitemben. Mindenáron ki akarok állni Jézus mellett.

A beszámolókban szereplő emberek mind normális emberek, de az különbözteti meg őket egymástól, hogy valóban hallgatnak Istenre. Követik, ahová Ő vezeti őket.

Én is ilyen szeretnék lenni.

És végül az az édes kisbaba, aki a jászolban született.

Aki elhagyta azt a dicsőséges helyet, ahová oly jogosan tartozott - a mennyet - és eljött ebbe a sötét világba.

Aki olyan módon szenvedett, amit soha nem fogok megérteni, hogy az emberek, akiket Ő feltétel nélkül szeret, vele tölthessék az örökkévalóságot.

A világ világossága.

Csodálatos tanácsos.

Erős Isten.

Örökkévaló Atya.

Békesség Fejedelme.

Soha nem fogok még csak a közelébe sem kerülni annak, hogy olyan legyek, mint Jézus. Még csak közel sem.

De nagyon remélem, hogy az Ő szeretetét én is tudom sugározni ebbe a világba.

Isten története és terve annyira tökéletes.

Pontosan tudja, hogy kit kell használnia, és mi tanulhatunk tőlük.

És a legszebb dolog?

Az Ő története még nem ért véget.

Téged és engem is használni akar.


~Kelli Bachara, The Unraveling Blog

kép: pinterest



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések