Mutasd meg örömöd a világnak



”Mert én hűségedben bízom, szívből ujjongok, hogy megsegítesz. Éneklek az Úrnak, mert jót tett velem.„
‭‭Zsoltárok‬ ‭13‬:‭6‬ 




Amikor arra a mondatra gondolsz, hogy "Jön a karácsony!". ... milyen érzelmeket vált ki?


Ezek közül bármelyik lehet:



Pánik: Már csak három szombat van hátra a karácsonyig, hogy mindent meg vegyek Soha nem fogok mindent befejezni!


Frusztráció: Ugh. Olyan sok dolog van ebben a hónapban. Mindenhová rohangálni fogunk, és nagyon kevés időnk lesz arra, hogy csak együtt legyünk a családdal otthon, és élvezzük egymás társaságát.


Sajnálat: Miért mondtam, hogy mi rendezzük a családi összejövetelt? Most nekem kell rendbe tennem és felsöpörnöm ezt a helyet tetőtől talpig, ÉS elkészítenem a desszertet, amire jelentkeztem, mintha nem lenne már így is elég dolgom ebben a hónapban.


Irigység: A Facebookon vettem észre, milyen gyönyörű ünnepi dekoráció van a munkatársam otthonában. Úgy néznek ki, mintha egyenesen a HGTV karácsonyi különkiadásából származnának. A mi lakásunk úgy néz ki, mintha mindent a helyi használtcikk-boltban vettük volna.

Oly sok érzés szállhatja meg szívünket és elménket. De ezek az érzelmek nem maradnak ott.


Gyakran a viselkedésünkbe is belopják magukat. Zavartnak tűnünk, amikor egy barátunkkal beszélgetünk. Frusztrációnk sietséggé változik, amikor kétségbeesetten próbálunk mindent elintézni. Sajnálkozásunk mogorva és kegyetlen vendéglátóvá tesz minket. Irigységünk hálátlansághoz vezet, és megakadályozhat bennünket abban, hogy megtapasztaljuk azt az örömöt, amelynek a karácsony ünneplésének egész okából kellene erednie.


Vajon ezeket a hozzáállásokat akarjuk-e megjeleníteni december hónapban? Vagy azt a hozzáállást kellene választanunk, amelyet a régi ismert ének, az Örvendj világ tükröz?


Öröm.

Az az érzelem, amelyet mélyen át kellene élnünk a karácsonyi időszakban - és ennek megfelelően viselkedésünkben is meg kellene jelennie - az örömnek kellene lennie. A mai kulcsvers így szól:
 ”Mert én hűségedben bízom, szívből ujjongok, hogy megsegítesz. Éneklek az Úrnak, mert jót tett velem.„
‭‭Zsoltárok‬ ‭13‬:‭6‬ 




Ez a vers kijelenti, hogy a mi reakciónk az Isten által ingyenesen felkínált üdvösségre - amely akkor kezdődött, amikor Jézus csecsemőként a világra jött azon a legelső karácsonyon - ennek az örvendezésnek kell lennie.

Ebben az ószövetségi versben az örvendezés szó fordítása valójában azt jelenti, hogy "ujjongani, mulatni, vagy könnyelműségig izgatottá válni". Micsoda szöges ellentétben áll azokkal az érzelmekkel, amelyeket általában az ünnepek idején mutatunk ki!




De mi lenne, ha megpróbálnánk az érzelmeink hullámvasútját Isten elé vinni, és kérnénk, hogy helyette örömmel helyettesítse azokat? Ha úgy döntünk, hogy tudatosan köszönetet mondunk Istennek a Jézus általi megváltás leírhatatlan ajándékáért, talán megtanulhatjuk, hogy visszanyerjük a karácsony örömét. És nem csak érezni a szívünkben, hanem a könnyedségig izgatottan járni az évszakot, és közben Istenért ujjongani.




Az ujjongás szó azt jelenti, hogy "örömtől ugrálni", és általában valamilyen diadalhoz kapcsolódik. Jézus születése, halála és feltámadása révén diadalmaskodott a halál felett. A karácsony csodája miatt nem kell félnünk a jövőtől. Ha válaszoltunk az evangéliumra - az üdvösséget felajánló Jézusról szóló jó hírre -, akkor mi is megtapasztalhatjuk a sír feletti győzelmet, és egy napon örökké Istennel lakhatunk a mennyben. Micsoda ok az örömre!




Ma kergessünk egy kis karácsonyi jókedvet. De ne csak magunknak tartsuk meg. Ha a Jézus általi üdvösség igazságán parkolunk, az segít nekünk abban, hogy a karácsonyi időszakban örömet mutassunk a világnak. A makulátlan ház és a házi gyümölcskenyér nem kötelező.


Atyám, engedd, hogy elmém ebben az időszakban a Jézus általi üdvösség hihetetlen ajándékán járjon, amely minden öröm forrása ebben az életben és az eljövendő életben. Jézus nevében, Ámen.






Forrás;
Show Your Joy to the Worla
By Karen Ehman
December 04, 2017


Fotó: Canva.com 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések