Immanuel, velünk az Isten

"Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak." Ézsaiás 41:10


"Anya, leesek!"


Túrán voltam a kis totyogós gyermekemmel és az óvodásommal. Ahogy lefelé haladtunk a dombon, a fiam vadul csapkodott a karjaival, miközben a lába lecsúszott a lombos földúton. A kezéért nyúltam, és a segítségemmel azonnal feltudott állni. Kéz a kézben folytattuk utunkat, amíg biztonságban haza nem értünk.




Életem különböző időszakaiban én is azon kaptam magam, hogy Istenhez kiáltok: Segítség - lezuhanok!




Semmi nagyobb vagy traumatikus dolognak nem kellett volna történnie. Lehet, hogy egyszerűen érzelmileg bizonytalannak, fizikailag kimerültnek vagy az élet által túlterheltnek érzem magam, mintha vándorolnék, és nem vagyok biztos benne, hogy van-e erőm tovább menni.




Ilyenkor érzem, hogy Isten stabilizáló keze az enyém után nyúl, hogy megerősítsen és segítsen, és eszembe jut, amit az Ő Igéje biztosít az Ézsaiás 41:10-ben: "Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak."


Különösen ma dicsőítjük Istent, hogy megtartotta ezt az ígéretet, hogy megerősíti, megvigasztalja és soha nem engedi el népét.

Honnan tudjuk? Elküldte Jézust, hogy Immanuel legyen, hogy Isten velünk legyen.(Máté 1:23).




Egy dolgot szeretek Jézusban, hogy feltárja előttünk Isten szívét - mert Ő maga Isten. A Máté 9:36 szerint: "Amikor látta a tömeget, megszánta őket, mert zaklatottak és gyámoltalanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok" (NIV).




Isten Fia, aki mindent tud, minden ember minden egyes gondolatát látta. De ebben a pillanatban nem ítélkezéssel vagy elítéléssel reagált a tömeg vágyaira, féltékenységére, haragjára vagy bűnére, hanem együtt érzett belső gyötrődésükkel. Látta zaklatottságukat és tehetetlenségüket, és tudta, hogy semmit sem tudnak tenni, hogy megmentsék magukat ettől.




Jézus irántunk való együttérzése miatt jött a földre csecsemőként, hogy bűntelen életet éljen; hogy meghaljon a kereszten, viselve a mi bűneinket, szégyenünket és tehetetlenségünket; és hogy feltámadjon az életre, hogy aki hisz benne és befogadja őt, annak soha többé ne kelljen egyedül zaklatott és kiszolgáltatott életet élnie. Nemcsak Isten stabilizáló keze van, amely megtart minket - most már van Isten stabilizáló Lelke is, aki bennünk él, ha csak szívünket hozzá fordítjuk (Efézus 1:13-14).




Miközben ezt a karácsonyt ünnepeljük, emlékezzünk arra, hogy Jézus Isten velünk van a mi zűrzavarunkban. Ő Isten velünk a fájdalmunkban is. Ő Isten velünk a legmélyebb sötét völgyben is. Ő Isten velünk a kimerültségünkben. Isten velünk van várakozásunkban és vándorlásunkban.




Jézus az Immanuel. Ő velünk van életünk minden napján - és az örökkévalóságban.

Uram, amikor bizonytalannak érezzük magunkat, emlékeztess minket arra, hogy Jézus Isten velünk van, és hogy a Szentlélek Isten bennünk. Vezess minket arra, hogy szívünket Hozzád fordítsuk. Jézus nevében, ámen.




Forrás:

by Alice Matagora
Immanuel God with us
December 25, 2023
Fotó: canva.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések