A széttört darabjaidat újjáteremtik

"A trónuson ülő ezt mondta: "Íme, újjáteremtek mindent". És így szólt: "Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!"

Jelenések 21:5

Csak a szemeimmel mertem körbenézni, ahogy a körülöttem szétszórt üvegszilánkokat és csillámokat vizsgáltam.
Tekintetemet a földről a kezeim közé szorított, áttetsző piros szalagra emeltem, amely egykor a kedvenc karácsonyi díszemet tartotta. Az agyam képtelen volt felfogni, hogy az a finom üveggömb hirtelen hogyan zuhant robbanásszerűen a pusztulása felé.
Apró lábak csoszogása ütötte meg a fülem, hogy segítséget nyújtsanak. Bár örömmel fogadtam három segítőkész fiamat, de arra gondoltam, milyen kár, hogy senki sem tudja újra összerakni a díszemet.
De természetesen nem ez az egyetlen veszteség, amivel összetört világunkban találkoztam.
Mélyen legbelül mindannyian érezzük, hogy a dolgok nem úgy működnek, ahogyan kellene. Amióta a bűn, a betegség és a halál belépett a világunkba (1Mózes 3), még életünk legszebb részei is veszélybe kerültek. Vágyunk arra, hogy Isten helyreállítsa összetört testünket, hogy újra átölelhessük elhunyt szeretteinket, vagy hogy az életünk olyan legyen, mint azelőtt volt, hogy egy tragédia megrázta volna a világunkat.
Miközben elménk küzd a nehéz valóság elfogadásával, azt akarjuk, hogy valaki lépjen közbe és "hozza rendbe", hogy rövidre zárhassuk a fájdalmat.
Jézus azért jött le a mennyből, hogy helyreállítsa a legnagyobb szükségünket - hogy megmentsen minket a bűntől és új teremtéssé tegyen bennünket Őbenne. Most még Isten felhasználja a szenvedést, amitől a sátán azt reméli, hogy összetör minket, és Isten a mi javunkra és az Ő dicsőségére váltja meg. A hívők minden nap megtapasztalják a belső megújulást, de én vágyom a teljes helyreállításra. Te nem?
János apostol a Jelenések 21:1-4-ben hallotta Isten ígéreteit arról, amire a szívünk vágyik:
  • A teremtett világ nem fog többé nyögni; új ég és új föld lesz.
  • A hívők tökéletes menyasszonyként kerülnek Krisztus elé; a bűnnel való harcunk megszűnik.
  • Istent szemtől szembe fogjuk látni - már nem lesz homályos a látásunk.
  • Minden könnyet letöröl; nem lesz többé halál, bánat, sírás vagy fájdalom. A testünkben lévő szenvedésnek vége lesz.
Ezután jön a felkiáltójel ezekre az ígéretekre:
"A trónuson ülő ezt mondta: "Íme, újjáteremtek mindent". És így szólt: "Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!"
Görögül a "láss" szó azt is jelenti, hogy "biztosan látni". Szerető Megváltónk lenyúl, hogy fáradt fejünket felemelje, és azt mondja: "Ezt ne hagyd ki, mert ezek az ígéretek mindent megváltoztatnak számodra!".
Ó, drága barátnőm, a most látott összetörtség ellenére Jézus mindent újjá tesz. És nem csak vadonatúj lesz, hanem elképzelhetetlenül nagy! A megújulás, amire vágyunk, meg fog történni. A gonosz nem fog többé gyötörni. A hitünk igazi látvánnyá válik.
Ezeket az ígéreteket nehéz felfogni, amikor egy összetöretettség vesz körül bennünket. De az, aki egykor alázatosan vonult egy szamáron a halála felé érted és értem, most a trónon ül, és győztesen uralkodik. Bízhatunk az Ő szavaiban: "Megtörtént!" (Jelenések 21:6a).
Szenvedő társaim, tartsunk ki és bátorodjunk fel, mert Krisztus hamarosan eljön (Jelenések 22:7)!


Mennyei Atyám, segíts, hogy lelki szemeim elragadtatva, rabul ejtve és reményteljes várakozással telve legyenek a Te ígéretedtől, hogy mindent újjá teszel. Jézus nevében, Ámen.

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/12/08/your-shattered-pieces-are-being-made-new
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/megfazas-feny-tel-fagyott-302743/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések