Nem gondoltam, hogy ilyen irányba megy majd az életem

Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket az Úr Izráel házának tett, mind beteljesedett. Józsué 21:45 

Nem úgy alakult az élet, ahogy vártam. Nem töltötte be kacagó gyermekek hangja az otthonom, nem volt zsúfolt a konyha asztalom vacsora időben, nem kellet az idővel zsonglőrködnöm a gyerekek sűrű időbeosztása miatt.
Az első gyermekem az egyetlen gyermekem.
Bár borzasztóan hálás voltam a kis beszélő, totyogó szeretetcsomagért, nem gondoltam, hogy az életem így alakul.
Amikor megkaptam a hírt, volt egy döntési lehetőségem. Vagy a csalódás csapdájába esek, vagy bízok Isten tervében. Sírhatok azon, hogy ,,miért én" vagy továbbléphetek azzal a kérdéssel, hogy ,,hogyan tovább".

Mária, Jézus anyja, hasonló döntés előtt állt. Az élete nem várt fordulatot vett. Mielőtt Gabriel angyal prófétai szavai bejelentették volna, hogy eljön a Szent Lélek és Ő lesz a Messiás anyja, boldogan tervezte, hogy összeköti az életét álmai férfijával. Elképzelem, hogy azon gondolkozott, hogyan csinosítgatja majd közös otthonukat, hogy lesz egy ács mester felesége és neveli Józseffel közös gyermekeit. De Gabriel hírei mindent megváltoztattak.

Ezek a szavak: A Szent Szellem által fogan gyermeked-mindent megváltoztattak.

Mária tudta, hogy valószínűleg környezete elítéli majd, szülei kitagadják és József visszautasítja. Az evangéliumokból tudjuk, hogy József tényleg elgondolkozott a váláson, mert azt hitte Mária hűtlen volt. (Ezekben az időkben egy pár már házasnak a számított az eljegyzés alatt is, amit a házasságkötés tett hivatalossá)

Hogyan reagált Mária ezekre a fordulatokra? Emlékeztette magát Isten jellemére és útjaira. Visszaemlékezett arra, amikor Isten Izrael segítője volt úgy, ahogyan most az ő segítője is. Emlékezett arra, hogy megtartotta Ábrahámnak, Izsáknak, Jákobnak és most neki tett ígéreteit. Józsué is erre emlékeztet bennünket: Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket az Úr Izráel házának tett, mind beteljesedett. (Józsué 21:45)

Miért említette Mária a prófétai hála imájaban Ábrahámot és utódait? (Lukács 1.46-56) Mária megértette, hogy az ő élete Isten tervének része. Gabriel prófétai kijelentései nem véletlenek, hanem Isten munkájának része, ami az Ő örökké való tervét alkotja a múltban, jelenben és a jövőben.

Ebben biztosak lehetünk: nem számít milyen fordulatot vesz az életünk, az része Isten tervének is. Ezért áldhatjuk az Ő nevét.

Mária imája utal az Ószövetségre is, beleértve Anna imáját az 1 Sámuel 2-ben és vannak benne utalások a a következő zsoltárokra is: 103, 22, 44, 89, 98, 147 és 25. Milyen csodálatos példája annak, hogy az Szentíras mélyen beagyazódik a szívünkbe és így bibliai perspektívából láthatjuk éltünk fordulatait:

Az ő igei ismerete segített neki elfogadni Gabriel szavait.
Az, hogy megértette az igét bizonyosságot adott Isten ígéretei felől
Betelve az igével, lehetőség adott arra, hogy hitben örvendezzen Isten elhívásában.


Ahogyan Mária ismerte és elhitte Isten igéjét és az Ő ígéreteit hitet ad nekünk is arra, hogy dicsérjük Őt, akkor is, amikor az élet nem várt fordulatot vesz.

Ahogyan Mária, mi is el tudjuk fogadni a történetünket amelyet kaptunk és bízni tudunk Istenben, hogy az Ő akarat szerint írja azt.

Drága Atyám, újra és újra lenyűgöz, ahogyan Mária bízott a Te tervedben. Azt szeretném mondani minden alkalommal, amikor az élet nem várt fordulatot vesz, hogy ,,legyen minden a Te akarod szerint."
Jézus nevében, Ámen.




(forrás: www.girlfriendsingod.com
Sharon Jaynes-This Is Not How I Thought My Story Would Go
https://girlfriendsingod.com/this-is-not-how-i-thought-my-story-would-go-2/
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések