Mennyire friss a hited?

Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.
Ézsaiás 40:29‭-‬31


A kávégépemet beprogramoztam, hogy magától bekapcsoljon reggel, hogy mire felkelek ő is készen álljon. Teljesen odavagyok a kávéért. Nagyon szeretem a forró fekete pörkölés ízét tejszínnel és az első csésze előtt nem is működöm rendesen. Vágyok az első kortyra és élvezem a forró bögre melegét a kezemben. Ez az én kedves barátom. A reggelek nem lennének ugyanazok kávé nélkül.

Ugyanígy szeretnék Jézus felé is viszonyulni. Úgy szeretnék felkelni reggelente, hogy vágyom Istenre, hogy a jelenlétében legyek, halljam az Ő biztos halk hangját, hogy megízleljem Őt. Mégis a legtöbb napom nem így kezdődik. Elfoglalt vagyok. Elbátortalanodom. Elkalandozik a figyelmem. Azon tűnődőm előfordult-e már veled is hasonló?

A minden nap felfrissülő hit megerősít bennünket, megújít és képessé tesz sasként szárnyalni, hogy megtapasztalhassuk a Szent Szellem erejét az életünkben és fáradság nélkül futhassunk, úgy hogy nem lankadunk meg. Ézsaiás próféta mondta ezt Istenről, aki kész arra hogy megáldja gyermekeit...

Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.(Ézsaiás 40:29‭-‬31)

Isten a forrása a hitnek, ami nem gyengül el, amivel élni szeretnénk és Ő készen áll arra hogy találkozzon azokkal, akik Őt keresik és megadja nekik ezt a hitet.

Ezt tudva, hogy tudjuk megtapasztalni ezt az erőt, amit az Úr felajánl nekünk minden nap? Úgy, hogy Istennel járunk, olvassuk a Bibliát és hallgatunk az Ő szavára.
A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által. (Róma 10:17)

Így is lehetnek ködösebb hitű napjai mindannyiunknak, mint olyan reggelek, ahol elmarad a kávézás. Időszakok, amikor egy erős espressora van szükségünk. Mit tehetünk ilyen napokon? Emlékezünk.

Egy gyakorlati módja a hit felerősítésének az emlékezés.

Amikor Dávid még pásztor fiú volt, megkapta az erőt, hogy szembenézzen az óriással, Góliáttal, mert emlékezett arra, hogy az Úr hogyan segítette meg őt a múltban. Saul királyhoz is magabiztosan ment ezt mondva:
Leterítette a te szolgád az oroszlánt is, a medvét is: úgy jár majd ez a körülmetéletlen filiszteus is, mint azok, mivel csúfolta az élő Isten seregét.(1Sámuel 17:36)

A fiatal Dávid múltbeli győzelmei támogatták az ő hitét és segítették bízni Istenben, miközben a félelmetes óriással kellett szembenéznie. Az emlékezés lelki cselekedetén keresztül a múltbeli győzelmeink tankolhatják fel a hitünk és segítenek Istenben bízni, amikor az élet kihívásaival nézünk szembe. Szembe tudunk nézni az óriással ma egy dávidi magabiztossággal, ha megállunk és visszatekintünk arra, hogy Isten miként segített eddig is bennünket.

Min vitt keresztül téged Isten a múltban?

Gondolkozz ezeken. Írd le és beszélj róluk.

Válaszd a bizalmat Isten felé, hogy átsegíthessen mindenen, amivel ma és holnap szembe kell nézned.

Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint:(Efézus 3:20)

Amikor bízol Istenben, akkor meg tudja újítani a hited, betölti lelked, csupán azért aki Ő: az Erőd, Megtartód, Erős Várad, Szabadítód, Gyógyítód, Megváltód, Békességed Fejedelme, Vigaszod és Rejteked. Minden, ami képessé tesz arra, hogy futhass és ne lankadj meg, hogy járj és ne fáradj el.

Drága Uram, már annyi kihíváson átsegítettél. Kérlek segíts emlékeznem a te hűségedre a múltban, hogy megújuljon a hitem és a Te erőd által élhessem meg a mai napomat is. Segíts bíznom Benned és segíts, hogy ne a magam eszére támaszkodjam. Jézus nevében, Ámen.










(forrás: girlfriendsingod.com
https://girlfriendsingod.com/how-fresh-is-your-faith/
Gwen Smith-How Fresh Is Your Faith
fotó:pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések