Az Isten, aki segít nekünk újra kezdeni

"Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre."

2 Korinthus 5:17


Konkrét tervem volt szerda délutánra.
Elmegyek a gyerekeimért az iskolába. Elviszem az egyiket a kosárlabda edzésre, a másikat pedig elviszem egy barátomhoz. Tankolok, felveszem a gyerekeket és hazamegyek.
Szűkre terveztem mindent. Nagyon kevés időm volt arra, hogy bármi pluszt beiktassak a napomba ... és akkor váratlan dolog történt.
Egy autóbaleset!
Annyi tényező befolyásolta az érzelmeimet abban a pillanatban. A baleset az én hibám volt. A családom abban az időszakban rossz anyagi helyzetben volt. Még mindig szükségem volt benzinre. Az óra ketyegett. Ennek nem lett volna szabad a szerdai napom részévé válnia.
Ez a nem tervezett baleset azt eredményezte, hogy az összes korábbi baklövésem újra feljött bennem, és ezek az emlékek egyesült erővel ellenem fordultak . Hamarosan azon kaptam magam, hogy a csüggedés mély kútjába zuhantam. Ez is egy olyan dolog volt, amire nem volt időm.
Miután a teherautó, amelybe belecsúsztam, elhajtott, megálltam egy élelmiszerbolt parkolójában, a kormánykerékre hajtottam a fejem, és zokogtam. Ez egyszerre volt egy kiáltás kegyelemért - a nehézségek túl hosszú időszaka miatt - és egy segélykiáltás.
Minden megrekedt bennem, és újra átéltem a baleset előtti pillanatot. Olyan gondolatok kavarogtak az agyamban, amelyek nem változtattak a körülményeimen. Ha a kereszteződésben lelassítottam volna, elkerülhettem volna ezt a katasztrófát. Ez egy totális katasztrófa. Bárcsak ne történt volna meg.
E gondolatok egyike sem volt eredményes, és nem voltak képesek megváltoztatni a valóságot.
Néha az élet megakaszt bennünket, vagy túlságosan rossznak érezzük magunkat ahhoz, hogy újrakezdjük.
A megromlott kapcsolatok helyrehozhatatlannak tűnnek.
Az élet kudarcai leküzdhetetlennek tűnnek.
A váratlan hibák nyomasztónak tűnnek.
Amikor ilyen helyzetben találjuk magunkat, emlékeztethetjük magunkat az Isten Igéjében található igazságra: "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2 Korinthus 5:17)
Itt a 2. Korinthusi levélben Pál apostol emlékeztet minket arra, hogy nem kell beleragadnunk a hibáinkba - mert újjá lettünk Krisztus Jézusban. Eredetileg az új, hívő korinthusi keresztényeknek írta ezt. Pál üzenete nyomán lettek keresztények, és a Korinthusban uralkodó erős világi és pogány hatások miatt küzdöttek a Krisztusban való igazi szabadsággal.
Pál emlékezteti a korinthusi keresztényeket, ahogyan minket is, hogy amikor Jézus Krisztusba vetjük reménységünket, újjá leszünk. Minden újjá válik bennünk, beleértve a szemléletmódunkat is. A Krisztussal való kapcsolatunk nem teszi lehetővé, hogy megváltoztassuk a múltunkat, de a jövőnket újjá teszi. Míg korábban talán úgy éreztük, hogy a hibáinkhoz vagyunk kötve, Isten azt mondja: új szemüveget adok neked, amellyel az életedet nézheted.
Krisztus azt mondja, hogy az életedben elkövetett hibák nem határoznak meg téged, hanem Ő maga határoz meg. Bár a múltadban vannak kudarcok, a jövődben mégis van remény. Újrakezdheted. Legyen szó egy kapcsolatról, egy rossz szokásról vagy egy szörnyű hibáról - mindegy, hogy mi az, újrakezdheted.
Ez igaz volt rám azon a szerda délutánon, és ez igaz rád ma is. Megtöröltem a szemem, kihajtottam a parkolóból, tankoltam, felvettem a gyerekeimet, és hazamentem.
A napom nem úgy alakult, ahogyan elterveztem, de Isten már tudta, hogy nem így lesz. Neki tökéletes terve volt, amely magában foglalta életem tökéletlen eseményeit is. Ugyanezt teszi veled is.
Nem kell megrekednünk a múltunk hibáiban; újrakezdhetjük, és átölelhetjük a jövőnk reménységét.


Drága Istenem, köszönöm az ígéretet, hogy mindent újjá teszel azok számára, akik Krisztus Jézusban vannak. Segíts, hogy higgyek ebben. Amikor nagy a kísértés, hogy megrekedjek vagy elcsüggedjek, emlékeztess arra, hogy Te mindent újjá teszel az életemben. Jézus nevében, Ámen.

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/01/17/the-god-who-helps-us-begin-again
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/fekete-feher-szemely-kezek-no-568027/


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések