Első kézből származó forrás

"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." 2Timóteus 3 16-17




Igazi mindenevő vagyok. A zsíros hamburgertől kezdve a bio és flancos salátáig, nem teszek különbséget - mindent imádok! És a hozzá tartozó élményt? Nos, az csak a hab a tortán.


Így nyilvánvaló, hogy ha a közelemben nyitna egy új étterem, akkor azt magam is meg akarom nézni. A saját szememmel szeretném látni a helyszínt. A saját érzékszerveimmel szeretném megszagolni és megkóstolni az ételeket. Szeretném átgondolni és megvitatni, hogy melyik a legjobb rendelés.


És ha a hely megérné, akkor mindenképpen terjeszteni akarnám a hírt! Lehet, hogy utánanéznék néhány véleménynek, vagy meghallgatnám az utca pletykáit, de ezek a források mind "extrák" lennének. És az ételimádó szívem addig nem lenne elégedett, amíg nem tapasztalom meg az ételeket saját magam, első kézből.


De mi van az én Jézust szerető szívemmel?


Az elmúlt hetekben elgondolkodtam azon, hogy vajon a szívem ugyanolyan meggyőződéssel követte-e a hitemet. És az igazság az, hogy ... van hová fejlődnöm.


Bár sikerül naponta elkülönítenem egy csendes időt (legalábbis a legtöbb napon), ennek az időnek a nagy részét a hitemmel teli gyűjteményem összes "extrájának" fogyasztásával töltöttem. A könyvektől a podcastokig, dicsőítő zenei lejátszási listákig, online prédikációkig és napi áhítatokig, a polcom tele van olyan forrásokkal, amelyek bátorítóak és tanulságosak, a remény életvonalai, gyönyörű műalkotások, amelyeket kétségtelenül olyan emberek alkottak, akik szeretik az Urat.


De végső soron az összes "extrát" az első kézből származó forrásunk - a Biblia - ihlette, arról énekel és arról tanúskodik. Most azt mondom, hogy minden "extra" rossz? Egyáltalán nem! De hiszem, hogy ha az Úrral való kapcsolatunkat akarjuk erősíteni, akkor az Igében kell lennünk, ahogy Pál apostol mondja.


Timóteus második könyvében Pál levelet ír tanítványának, Timóteusnak és az efezusi gyülekezetnek, hogy megossza utolsó gondolatait és bátorítását, mielőtt meghal. Pál emlékezteti Timóteust, hogy erejét és hatalmát Isten Igéjében találja meg, és arra kéri, hogy továbbra is bátran prédikáljon.


"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített." 2Timóteus 3 16-17


Pál megértette, hogy a Szentírás nem csupán történetek és szabályok szép gyűjteménye, amelyet csak tájékoztatás céljából lehet megosztani. Tudta, hogy a Szentírás maga Isten Igéje, élő és tevékeny (Zsidók 4:12), amelynek hatalma van arra, hogy átformáló erővel bírjon a hívő életében. És Pál kétségbeesetten akarta, hogy mások is megértsék ezt az igazságot.


Barátaim, mi vagyunk azok a "mások"! A Biblia akkori örömhíre ma is a Biblia örömhíre. A fejezetek során az Úr kegyelmesen bölcsességet és útmutatást ad mindennapi életünkhöz - megdorgál, megjavít és igazságra nevel minket. Világosan felvázolja megváltási tervét megtört világunk számára Fiának áldozatán keresztül. És feltárja előttünk a szívét, hogy megismerjük igazi identitásunkat Őbenne.


A Biblia személyes. Isten szeretetének üzenete hatalmas! De ha csak hivatkozási alapként használjuk, hogy a bibliatanulmányozási kérdéseinket jól megválaszoljuk, akkor sajnos lemaradunk arról az isteni ajándékról, ami valójában.


És én nem akarok kimaradni belőle.


Ezért ebben az új évben mindannyiunk számára az a reménységem, hogy újra felfedezzük a Biblia csodáját azzal a megújult vággyal, hogy magunk is megtapasztaljuk azt. Remélem, hogy szándékosan fogjuk naponta követni Isten Igéjét, elgondolkodunk a kinyilatkoztatott igazságokon, és megvitatjuk felfedezéseinket barátainkkal.


De mindenekelőtt remélem, hogy teljes mértékben elfogadjuk mennyei Atyánk személyes meghívását, hogy meghalljuk az Ő hangját és megismerjük az Ő szívét.


Drága mennyei Atyánk, imádkozom, hogy adj nekünk megújult éhséget a Te Igéd követésére. Nyisd meg szemünket a Te igazságaidra a Szentírásban, hogy ma mindenben a Te utadat követhessük. Jézus nevében, Ámen.






Forrás:

Corrie Gerbatz
The Firsthand Source - Daily Devotion - January 7, 2022

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2022/01/07/the-firsthand-source

Fotó: canva.com



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések