Ha nehéz volt az elmúlt hét....

Azoknak, akik ma reggel a stressz súlyával a mellkasukon, gombóccal a torkukban, vagy száguldó gondolatokkal és rettegéssel nyitották ki a szemüket ezen a hétvégén.…


Ne felejtsd el mindezt Jézus elé vinni.


Ez nagyon leegyszerűsítettként hangzik, és talán idegesítő is... de a legtöbben elfelejtjük ezt megtenni az adott pillanatban.


Gondold át a hét minden olyan aspektusát, amit nehéznek vagy lehetetlennek érzel, és kérdezd meg Őt, hogy mit gondol róla. Hiszen a kapcsolatunk Istennel lehetővé teszi ezt.


Mondd el Neki az érzelmeidet, és kérd meg Őt, hogy mutasson rá arra, hogy hol nem egyeznek az Ő igazságával.


Oszd meg a szomorúságodat és a bánatodat, és engedd meg Neki, hogy közel jöjjön hozzád, és hordozza veled.
Adj teret Neki, hogy egy magasabb, örökkévaló perspektívát adjon neked, amely segít másképp látni a jelenlegi körülményeidet. Lehet, hogy rájössz, hogy néhány dolog, amit olyan nehéznek érzel, valójában nem fog igazán meghatározó lenni számodra a mennyben.


Fogd a gondjaidat, és add át őket Jézusnak, aki örömmel fogja magára venni ezeket a terheket.


Az olyan heteken és napokon, mint a mai is, tudatosan kell cselekednünk. Nem fogjuk csak úgy magától megélni az örömünket és a békességünket. Miért? Mert a világ és az ellenség állandóan megpróbál elhúzni minket ettől.


Ez a hét a vereségek egyike lehetett. Lehet, hogy úgy érzed, legszívesebben faladnád a küzdelmet. Ha így is érzel, akkor is teljesen és tökéletesen szeretve vagy.


Esetleg lehet ez egy olyan hét volt, amikor a szemedet Jézusra irányítottad, és még a nehézségeidben is megláttad az Ő kezét az életedben. És valahogy... a küzdelmek ellenére is elmélyült a hited.


Mert ha Jézust keressük a nehézségeinkben, akkor még inkább nyilvánvalóvá válik Ő.


És most, a hét végén, amikor visszatekintesz, és azt látod, hogy túl vagy rajta, sok mindenben, még a legnehezebb eseményekben is az Ő lenyomatát fogod látni.


Nem tudom eléggé hangsúlyozni: egy igazán nehéz hét egy lehetőség arra, hogy jobban megismerd a Megváltódat, és jobban függj tőle. Nem engedd, hogy kárba vesszen a hét tapasztalata.


Ő veled volt, Ő harcolt érted, és Ő átsegített mindezen... ahogy mindig is tette.


~Kelli Bachara, The Unraveling Blog




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések