Ő az, aki segít nekünk, amikor félünk

 "... Az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: "József, Dávid fia, ne félj feleségül venni Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van" (Máté 1:20).

Te is úgy érzed, hogy néha nem tudsz tisztán gondolkodni, amikor félsz?

Képzeld magad József helyébe, amikor megtudta, hogy Mária terhes. Tudta, hogy a gyermek nem az övé. Az elméje bizonyára mindenféle feltételezéssel és szörnyű forgatókönyvvel volt tele, ami ezt a helyzetet okozhatta.


Az ő válasza? Terveket szőtt, hogy titokban elhagyja Máriát (Máté 1:19).

József elaludt, miközben a döntése súlyosan nyomasztotta - ekkor Isten elküldött egy angyalt, hogy közbelépjen.

"... Az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: "József, Dávid fia, ne félj feleségül venni Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van" (Máté 1:20).


Istennek volt egy megbízatása József és Mária számára: hogy hozzák világra a gyermeket, és nevezzék el Jézusnak (Máté 1:21). És az ellenség taktikája, hogy ezt a tervet elrontsa, lehetett volna a szégyen, a harag, a megosztottság, a zűrzavar ...

De az Úr angyala látta, hogy mi tartotta vissza Józsefet valójában attól, hogy Isten tervével összhangban maradjon: a félelem.

Félreértés ne essék - az ellenség azt akarta, hogy József féljen. Az ellenség azt akarja, hogy mi is féljünk. Nem az egészséges félelmet, amely biztonságban és éberen tart bennünket, hanem a félelemnek azt a szörnyű fajtáját, amely a legrosszabb forgatókönyveket suttogja, remény nélkül és tele kudarccal. Az a fajta félelem, amely egész éjjel forgolódni kényszerít bennünket olyan helyzetek miatt, amelyeket nem tudunk irányítani, olyan emberek miatt, akiket nem tudunk megváltoztatni, és olyan kimenetel miatt, amelyet bizonytalannak érzünk.

A félelem azt mondja: „ Fogadd el az útvesztőimet. Maradj a hazugságaimban. Igyál mélyen a sötétségemből. Amíg a félelem elvonja a figyelmünket, az ellenség zsebre vágja a céljainkat. Megbénítja a bátorságunkat. Lerombolja az álmainkat. És elvakít minket az Úr nagyszerű terveinek szépségére.

A felszínen talán egyáltalán nem úgy tűnnek Isten rád vonatkozó feladatai, mint Józsefé. De hihetetlenül hasonlóak. Isten gyermekeként neked is, mint Máriának és Józsefnek, az a feladatod, hogy Jézust világra hozd. Nem fizikai értelemben - de neked Jézus nevét kell előhoznod és hirdetned mindenben, amit mondasz és teszel, még akkor is, ha félsz.

Jézus nevének hirdetése olyan erőt, védelmet és perspektívát hoz, amely szétzúzza a félelmet. Ez a név minden más név felett áll (Filippi 2:9). József talán félve feküdt le, de álmában először hallotta Jézus nevét, és erőt merítve ébredt fel, hogy engedelmeskedjen Isten tervének.

Hűha! Jézus neve megszabadította Józsefet a félelem láncaitól. És hiszem, hogy Isten azt akarja, hogy mi is megtapasztaljuk ugyanezt most.

  • Egy megoldatlan konfliktusokkal terhelt kapcsolat zavarja téged? Hívd segítségül Jézus nevét.
  • Egy pénzügyi helyzet megbénít a szorongással? Hívd segítségül Jézus nevét.
  • Van egy frusztráció, amire még mindig gondolsz a mai nap folyamán? Hívd segítségül Jézus nevét.
  • Van egy szülői beszélgetés, amitől rettegsz? Hívd segítségül Jézus nevét.
  • Van egy orvosi diagnózis, amire nem számítottál? Hívd segítségül Jézus nevét.
  • Van egy barátod, aki megkért, hogy imádkozz érte, de fogalmad sincs, mit mondj neki? Hívd segítségül Jézus nevét.

Jézus segítségül hívása lehet az első válaszunk, nem pedig az, amit akkor teszünk, amikor úgy tűnik, semmi más nem segít. Ez úgy nézhet ki, hogy feladjuk a „miért” kérdéseinket, és helyette inkább azt kérdezzük: Segítesz nekem, hogy lássalak téged, Uram? Még ebben is? Ő az, aki képes megvilágítani számunkra a sötét helyeket. Egyedül Ő hoz nekünk békét a megválaszolatlan kérdéseink közepette. Ő Immanuel, Isten velünk. Az Ő nevét suttogni annyit jelent, mint segítségül hívni azt az erőt, amely csak az Ő jelenlétében rejlik.

Ó, barátom, a leghatásosabb imák közül néhányat, amelyeket valaha imádkoztam, azok voltak, amikor egyszerűen csak Jézus nevét mondtam ki újra és újra. Ma hívd segítségül az Ő tökéletes nevét. Bizalommal tudhatod, hogy "Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban ” (Zsoltárok 46:1).

Jézus, kimondom a Te nevedet a helyzetben, ami most a legnagyobb szorongást okozza nekem. Egyedül nem tudok eligazodni benne. Nem tudom egyedül elviselni a súlyát. Szükségem van a segítségedre. Tudom, hogy a Te erőd az én gyengeségemben válik tökéletessé, ezért kérlek, hogy közeledj hozzám. Segíts emlékeznem arra, hogy Te velem vagy, és Te irányítasz. Átadom félelmeimet a Te hűséges kezedbe. Jézus nevében, Ámen.





Forrás:

by Lysa TerKeurst


The One Who Helps Us When We’re Afraid

 October 17, 2024

Daily Devotion

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/10/17/the-one-who-helps-us-when-were-afraid 

Fotó: canva.com

 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések